Zaniolos stora kliv in i framtiden

Zaniolos stora kliv in i framtiden

Erik Dahlberg
Senaste inläggen av Erik Dahlberg (se alla)

Det är så oerhört lätt att ta till överord efter Nicoló Zaniolos insats mot Porto i tisdags. Den hade allt. Tänk dig själv; du är 19 år gammal, du är startspelare, du gör en stabil och mogen insats och som kronan på verket gör du två mål i en CL-åttondel inför Curva Sud. Mer välregisserat blir det inte.

Som bekant vet vi inget om i morgon, men om stjärnorna står rätt kommer vi att få njuta av Zaniolo i många år. Det finns så mycket i honom som lovar mer. Roma, och framgent även det italienska landslaget, behöver en spelare att bygga laget kring. En spelare med en naturlig spelfördelargen som också tar ett starkt ansvar defensivt, men som, precis som igår, också har visat sig vara en bra avslutare. Tycker om hur han smyger med lite bakifrån och är redo när chansen dyker upp. Titta bara hur han följer upp stolpreturen vid 2 – 0. En fin kombination av blick för spelet och vaket framåtskridande i hela sin persona.

När såhär unga spelare kommer fram på det sätt som Zaniolo gör just nu pratas det ofta om att skynda långsamt, att matcha dem klokt och så vidare. Jag tycker att man ska tänka helt tvärtom; låt killen spela så mycket som möjligt. Han pallar det tryck som Roma hela tiden befinner sig under och han bidrar starkt genom sitt oerhört vuxna agerande på planen. Framgång föder framgång och någonting säger mig att Nicoló Zaniolo är den typen av spelare som, sin ålder till trots, eller kanske tack vare, kan få med sig ett helt lag. 

Till sist, Roberto Mancini satt på Olimpicos läktare i tisdags. Det hade varit minst sagt spännande att få en inblick i hur hans tankar och känslor gick efter Zaniolos match. 

Erik Dahlberg

Serie A är stort som livet och min ambition på Calcio Amore är att mina texter ska kännas. Att de ska ha en personlig touch och att det i slutändan landar i att ni vill läsa mig igen och igen och igen. Avanti!

Lämna ett svar