Vintermörker i Primavera
Primavera

Vintermörker i Primavera

Det pågår en liten debatt mellan Milanfans huruvida Gattuso är rätt man att leda den här truppen.

De som tycker han är rätt person pekar på hans attityd, hans kärlek till klubben och vår placering.

De som inte tycker han är rätt pekar på hans attityd, hans naivitet och vår placering.

Det finns vettiga argument i bägge läger.

Hans attityd är ett dubbeleggat svärd. Visst är det ganska skönt se honom ränna utefter linjen och mana på sina spelare. Visst kan man föreställa sig vilken kämparvilja han sprider i omklädningsrummet. Men den där attityden innebär samtidigt minskad kyla i agerandet kombinerat med ganska irrationella beslut. Två gånger den här säsongen har han blivit utvisad. Två gånger har han vägrat göra ett enda spelarbyte. Det tyder på en grinta som övergår till ren grinighet och dumdristighet.

Hans kärlek till klubben kan ingen med vett i skallen ifrågasätta.

Vår placering? Tja, vår placering speglar inte den här truppens kapacitet. Spelad rätt skulle den mycket väl kunna ligga på andra plats. Uttagen korrekt enligt alla de mest kapabla tränarnas former finns ingen anledning att vi oroligt behöver blicka neråt mot femte plats och kampen om sista positionen för Champions League, vi borde ligga tryggt tvåa.

Vår placering är inget att skryta om. Inget att helt och hållet hylla Gattuso för, även om han skall ha viss cred för det. Vi ligger där vi ligger väldigt mycket tack vare att flera andra klubbar misslyckats den här säsongen. På 28 matcher har vi 14 vinster och 9 oavgjorda. Det är inte spektakulärt många fler än vad vi lyckades med säsongen innan, eller säsongen innan det i samma läge av mars månad.

Samtidigt får jag inte in det i min skalle varför en tredje eller fjärde plats i ligan skulle vara något att jubla över, bara för att den innebär Champions League. Vi är Milan för f-n, inte Arsenal. Ambitionen som sitter i väggarna är att kriga om första plats, inte tredje eller fjärde.

Vi är Dolce & Gabbana, inte någon som försöker sälja hemmagjorda ögontesttavlor på ebay!

Gattuso har inte kompetensen att leda denna talangfulla trupp. Det kan väl ändå ingen påstå att han har i dagsläget? Han har gjort oss nöjda, men har han gjort oss värdiga det vi borde vara?

Vad har nu allt detta med rubriken att göra?

Jo, för senaste åren har vi hämtat våra tränare från juniorerna, från akademin. Pensionerad spelare efter pensionerad spelare har fått sig någon session i vårt Primavera, totalt misslyckats där, sedan tagits in som ledare för vårt A-lag.

Jag hade väldigt snabbt kunnat se det positiva i att man lyfter juniortränaren till A-status, jag hade direkt skrivit under på den tanken, om vårt juniorlag presterar.

Men vi suger där!

Just nu ligger vi på 13e plats i ligan med Primavera. Säsongen innan slutade vi 7a. Säsongen innan det och dem dessförinnan kan ni Googla men förvänta er ingen upphetsande kul läsning. Faktum är att vi endast vunnit Primavera Scudetto en gång. Det var 1964-65.

Att man då väljer tränaren leda A-laget, från Primavera, är ett mysterium. Vilket vi gjort dem senaste 5-6 åren. Men för satan, ingen klubb av dignitet och med ambition de är ärliga med då de ser sig i spegeln, gör detta.

Det är totalt misslyckat att luta sig mot en tränare som misslyckats med juniorer.

Det är även totalt misslyckat av Milan att förvanska sin akademi. Misslyckats har dem gjort och kan göra igen. När vi väl får igenom en spelare från den, då sätts han i frysboxen. Pierre-Emerick Aubameyang gjorde succé i Dortmund och gör det i Arsenal. Vi bara slängde iväg honom efter en halv match så att någon överbetald halvpensionär skulle få speltid istället. Vi gjorde det på liknande vis med El Shaarawy. Nu är vi nära göra samma misstag med Cutrone.

Jag säger det igen; jag ser oss hellre hamna femma i ligan men med egna produkter, än tvåa med totala främlingslegionärer. För jag känner det så starkt på mig, att om vi bygger med basen egna ungdomar så blir Milan snart en dag Grande igen. Men vi gör det helt tvärtom så ofta nu.

Zvonko Katic
Follow Me
Senaste inläggen av Zvonko Katic (se alla)

Zvonko Katic

https://twitter.com/zvonkokatic

Lämna ett svar