Vi är på gång, det mäktiga Leoni är på gång

Vi är på gång, det mäktiga Leoni är på gång

Det verkligen känns som att vi till slut är på gång.

Märker ni inte hur marken vibrerar på ett helt annorlunda sätt nu när våra elva tågar in och tar plats inför avspark, än hur den gjort under de senaste ganska patetiska åren?

Det är en helt annan Richterskala på allt just nu.

Märker ni inte, MILANISTA, hur det ligger något nytt, friskt, fräscht, fantastiskt, fenomenalt, lite lurigt underfundigt och fundamentalt pånyttfött, som bara väntar på att brisera rejält tack vare Leonardo med sin vapenbroder Maldini? Känner ni det inte i luften hela vägen hit till Sverige, från Madonnina vakandes över Duomo?

Känns det inte som ett stort pirr i kroppen?

Jag känner en ny epok snurra över oss Harry Potterskt runt hörnet.

På en enkel åker spridd mot alla väderstreck, under vinterdystra skyar, där står en övergiven rostande traktor. Inget annat är där än av jord är kommen. Ingen är där. Frost över varje hektar av mylla. Tjäle och ännu kallare flera uns ner i marken. Gröda har inte en chans att stiga upp längre.

Det är helt fel årstid för något att spritta upp från rot ut till en blomma.
Och när vår sedan sommar kommer, då står den där traktorn kvar.

Lika rostig, lika övergiven.Visst, någon hoppar upp på den emellanåt halvhjärtat, försöker få igång helvetet. Barn leker runt den, många hånar den som ett rostigt stålskelett.Så, dyker det upp suspekta lovar att bara de kan få köpa närbutiken inne i bygden för en billig penning, då kommer de få igång traktorn ute i myllan och avrosta den till något cirkusaktigt skådespel. Som om traktorn var ett skämt, när den i själva verket var en Lamborghini värd väldigt många miljoner. *

Det där har varit Milans senaste ganska många säsonger. Vi har inte haft någon som önskat Milan väl. Vi har haft ett koppel kleptomaner som önskat utnyttja varumärket personligt.

Men nu tar la det slut?

Nu väntar nya tider. Det börjar med Paqueta och lite Zocker i januari,

Snart skrattar den bäst, som skrattar sist och vi vet alla vem som skrattar bäst, sist?

Den som vinner Champions League.

Att förlora den, det räknas inte som mirakel. Nu, för första gången på många år, ser jag ljuset i den där förbannade tunneln.

* Ni som kan er historia, ni vet att Lamborghini, deras absolut första motordrivna fordon någonsin, det var traktorer.

Zvonko Katic
Follow Me

Latest posts by Zvonko Katic (see all)

Zvonko Katic

https://twitter.com/zvonkokatic

Lämna ett svar

Stäng meny