Vem blir näste man att ta sig in bland dessa 22?

Vem blir näste man att ta sig in bland dessa 22?

Erik Dahlberg
Senaste inläggen av Erik Dahlberg (se alla)

När jag i höstas började skriva krönikor här på Calcio Amore föll det sig väldigt naturligt att försöka bryta ner vad det egentligen handlar om; det där med att ha den italienska fotbollen närmast hjärtat.

Helt oavsett om det är fokus på Serie A, Gli Azzurri eller en enskild spelare. Att gräva i detaljer, göra listor, nörda, jämföra och på alla upptänkliga sätt försöka förstå mer om varför vissa saker i tillvaron ser ut som det gör är för mig lika naturligt som att andas. Och i måndags när Roberto Baggio fyllde år fick jag en idé; jag ska ta ut ett A-lag och ett B-lag av spelare som jag har sett live genom åren.

En underbar uppgift skulle det visa sig. Minnen väcktes till liv, det vägdes för och emot, vissa var helt givna, vissa fick kämpa hårdare och när jag sammanfattade allt var Italien den största gemensamma nämnaren. Sju av 22 spelare har italienskt pass, 15 har varit, eller är, tongivande i Serie A, Bergkamp och Carlos aningen undantagna. Siffror som säger en hel del om Italien som fotbollsland. Jag kan inte låta bli att undra vem som blir nästa spelare att slå sig in i något av mina lag. Visst, det finns många aktiva som jag ännu inte har sett och som har chans att klämma sig in. Men jag är löjligt nöjd med båda uppställningarna. Att jag sedan grämer mig en aning att jag inte hann se vare sig Diego Maradona, Johan Cruyff eller Zico från ett läktarperspektiv är ju en helt annan historia.

Håll till godo och kontra gärna med egna lag.

Startelvan

Buffon

Zanetti  Baresi  Cannavaro  Maldini

Xavi  Zidane  Iniesta

Bergkamp

Messi  C Ronaldo

———

Bänken

Neuer

Lahm  Hummels  Nesta  Carlos

Figo Baggio  Ronaldinho

Totti

Ibrahimovic  Ronaldo

 

 

 

 

 

 

Erik Dahlberg

Serie A är stort som livet och min ambition på Calcio Amore är att mina texter ska kännas. Att de ska ha en personlig touch och att det i slutändan landar i att ni vill läsa mig igen och igen och igen. Avanti!

Lämna ett svar