Tycker inte om uppehåll

Tycker inte om uppehåll

Erik Dahlberg

Latest posts by Erik Dahlberg (see all)

Självklart måste det spelas kvalmatcher till EM nästa år, och lika självklart måste det då göras uppehåll i ligaspelen runt om i Europa. Men det spelar ingen roll; jag blir lika frustrerad varje gång. Det är ju ligaspelet, och då förstås särskilt Serie A, som är tryffelrisotton med Barolovinet från 2010.

Sju omgångar har gått av en riktigt jämn och härlig årgång i världens vackraste liga. Jag hade gärna sett sju omgångar till innan uppehållet, allt för att bli ännu säkrare på tendenserna. Så säker som man nu kan vara. Men, nu är det som det är och jag tuggar i mig det efter bästa förmåga.

Att topp fyra ser ut som det gör är inte speciellt överraskande; det är fyra starka lag som alla spelar i CL. Hade ju gärna sett Roma bland dessa fyra men det är bara att somna om och acceptera att detta med allra största sannolikhet blir ett riktigt mellanår. Det är förvisso bara en poäng upp till Napoli på fjärdeplatsen men som Romanista gör jag klokast i att ligga lågt.

Mittenskiktet är jämnt, tätt och det som förvånar mest är att Milan inte får till det bättre än vad de gör. Å andra sidan, vem ska göra det? Får en känsla av att deras svacka kan hålla i sig länge.

Kul med Ken Sema i Udinese. Han får starta i nästan varje match och det känns som att Igor Tudor har stort förtroende för honom. Av det jag har sett så tycker jag dessvärre att han inte alltid används på rätt sätt av lagkamraterna. Men, vi vet alla att det kan ta sin lilla tid att hitta sin exakta roll och därmed också lyfta laget.

Utan att överdriva det minsta är det tungt för Genualagen och snart kan varje match liknas vid en måstematch, och att prestera då är inte det lättaste. Tror att både Genoa och Sampdoria lyfter sig tillräckligt för att få fast mark under fötterna. Vågar knappt tänka på hur de båda lagens mest dedikerade anhängare kommer att reagera om kräftgången fortsätter.

Mest sevärda matchen hittills är utan tvekan mötet mellan Inter och Juventus i omgången innan nuvarande uppehåll. Det var en match som innehöll allt och det jag gladdes mest åt var att se hur Dybala verkade njuta. Det såg sådär larvigt enkelt ut som det kan göra när han är på rätt humör. Det finns oerhört mycket begåvning i den killen. Jag tror att Sarri tror på honom och då lyfter han också mot ännu högre höjder.

Utanför själva spelet är det underbart att se Conte vid en italiensk sidlinje igen. Det engagemanget, den passionen och den näst intill besatta viljan att hans lag ska lyckas är vackert att ta del av.

Tycker om att Robin Olsen gör det bra i Cagliari. Att han visar att Roma faktiskt gjorde fel som ville bli av med honom. Tålamodet var för kort hos Romaledningen och nu visar vår landslagsmålvakt att han definitivt håller måttet i Serie A.

Till sist vill jag redan nu teasa för att mitt nästa inlägg kommer att ha Leccefokus. På tal om Conte menar jag.

Erik Dahlberg

Serie A är stort som livet och min ambition på Calcio Amore är att mina texter ska kännas. Att de ska ha en personlig touch och att det i slutändan landar i att ni vill läsa mig igen och igen och igen. Avanti!

Lämna ett svar

Stäng meny