Tankar inför omgång 11

Tankar inför omgång 11

Tankar inför Omgång 11

Inter – Genoa 1

Förutom debaclet på Camp Nou har man 8 segrar på dem 9 senaste matcherna och 3 – 0 segern borta mot Lazio i måndags var riktigt fin. Man visar att man verkligen konkurrerar om andraplatsen mot Napoli och inför ett FULLSATT (enligt mina kompisar som är på plats) Giuseppe Meazza tappar man inte mot ett harvande Genoa. Sorry Oscar, men bara rikta in dig på säsongens femte torsk. Om inte spaghettin var förgiftad till lunch så ska Pazza vinna.

Fiorentina – Roma X

La Viola – Roma med hemmaadress Artemio Franchi. Båda lagen har väl inte imponerat, både fråga och utropstecken här och där, formen ser likadan ut- Det är bäddat för ett sömnpiller där jag inte ger någon av lagen tipset. 1-1 känns givet

Juventus – Cagliari 1

Sardinerna har vaknat till och man har visat i det senaste omgångarna att man inte är ett lag för serie B nästkommande säsong men mot Juve borta räcker man inte riktigt till. Ceppitelli vs Bonucci, Pavoletti vs Ronaldo, Cragno vs Szczesny….. 3-1?

Lazio – SPAL 1

”La partita di pranzo” eller Lunchmatch på svenska. Senast SPAL spelade på Olimpico så gick man därifrån med 3 poäng. Det gör man inte denna gång. Vi får se 2 Milinkovic-Savic på planen, den ena på vänsterkanten i Lazio och den andra i SPAL – målet. Båda lagen kommer från 0 – 3 förluster och vill studsa tillbaka men har blir kvaliteten avgörande, Ettan känns trygg. Ciro gör 2 nya när klockan slagit 14.15

Sampdoria – Torino X

Riktigt intressant möte, skulle kunna ha varit en fin Europa-leauge 16-delsfinal men nu är det omgång 11 i Serie A. ”Fattardueller?” -Marcus Birro
Om Quagliarella är på bra humör så blir det hemmaseger men Mazarri`s mannar är svårslagna, som brosket på en kyckling. Krysset är nära till hands och det ska dem väl kunna ordna här också på fina Marassi. Bortasegern känns väldigt avlägsen. Kryss säger vi.

Chievo – Sassuolo X

Hör och häpna, Chievo tar sin första poäng med Ventura vid rodret, det känns om att den 70- årige Giampiero har fått en tid med laget nu och inte kan han fullborda en ”tripleta” i torskar? Nej, krysset grejar dem gula från Verona. Sassuolo har börjat att svaja också, det visade man senast mot Bologna, även fast rossoblu gjorde en fin match. Andra krysset på rad här. Pellisier målskytt.

Parma – Frosinone 1

Parma-skinkorna har såhär länge varit en frisk överraskning med den gode gamle Gervinho på spets som fortfarande är lika vindsnabb. Hemma mot frossarna som tog en fin 3- 0 seger senast borta i Ferrara, Emilia – Romagna tar man sin femte seger för säsongen.

Bologna – Atalanta 1

Mitt kära Bologna, staden som var mitt hem under ett år tar emot Atalanta. Svanberg får starta såklart och har Inzaghi fått igång rossoblu nu som såg så sårbara ut i början av säsongen? Jag tror man kommer in i matchen med självförtroendet sen krysset borta i derbyt med en Palacio som nu har vaknat. Bologna seger och segern firas med middag och bärs på Via del Pratello.

Udinese – Milan 2

Milan som visade styrka senast när man vände 2 – 1 mot Samp har en ny svår uppgift. För tre poäng borta i Trieste krävs mycket vilja, Formen är dock usel i Udine lägret, man har inte vunnit sen den 23/9 då man slog Chievo borta. Man har visserligen haft tufft motstånd men man borde gjort det bättre, speciellt mot Bologna. Klart Milan får tipset här men pass upp på Pappa Lasagna, inte Milaneserna’´s favoriträtt. Polentan ska segra och tipset blir den enda 2:an denna helg.

Btw: Ni missade väl inte slarvsyltan igår på San Paolo? Napoli vässar form inför PSG hemma i veckan. Nu iväg på släktkalas, Buon weekend tutti!

Senaste inläggen av Emil Karlsson (se alla)

Lämna ett svar