San Siro lyser stekhett
Derby della Madonnina 2019

San Siro lyser stekhett

Natten mot söndag spreds två bilder på social media där bägge på lite olika vis förmedlade exakt vad många just då kände.

Den ena bilden var tagen på Duomo runt midnatt. Det annars myllrande torget var igår natt helt öde bortsett från ett par förbispatserande. Man kunde riktigt känna stillheten och tystnaden i det fotografiet. Santa Maria Nascente vakade som vanligt från toppen. Hon vakade inte bara över torget, hon vakade över hela Milano som går en alldeles speciell dag till mötes. Det var vördnadsfullt tyst, ungefär så som många kände under lördagen där man inte ville bli störd av något annat. Bara få ha det lugnt omkring sig och invänta söndagens fest.

Den andra bilden var på ett San Siro upplyst helt i rött och det fotografiet förmedlade verkligen vad som komma skall. Klockan 20:30 kommer vår magiska arena explodera likt ett vulkanutbrott, i en eufori inte skådad på länge. För trots att detta derby otvivelaktigt är det vackraste i hela världen och varje är ett fenomenalt skådespel, så är detta det hetaste Derby della Madonnina på minst ett decennium.

Rekord är slagna i biljettförsäljning.

Milan är sakta men säkert tillbaka upp i den absoluta toppen.

Inter har som vanligt otur med turbulens från håll där sådan inte alls skall komma.

Det handlar om att stabilisera en position bland de fyra främsta som tar sig till Champions League.

För Milans del handlar det om att återta kontrollen över staden.

Sanningen är att vi i Milan haft mäkta svårt mot Inter under många år nu. Bortsett en septembersöndag 2016 när vi slog dem 3-0 (Alex, Bacca, Niang) måste erkännas att Inter har haft övertaget under många säsonger.

Men nu återtar vi den kontrollen.

Fram tills avspark kl 20:30 gäller det bara för mig att försöka hitta ett ställe där man kan boka upp sig och få dropp. Något annat sätt kommer jag inte få i mig näring på fram till match. Aptiten ligger på absoluta nollpunkten, störd av en enorm nervositet.

Natten mot söndag var det stilla förväntan i Milano.

Allt det är förvandlat. Idag eskalerar spänningen för varje sekund.

Exakt vid avspark kommer den nervositeten bara stegras än mer.

Nu kör vi!

Gatorna skall tillhöra Milan igen!

Zvonko Katic
Follow Me
Senaste inläggen av Zvonko Katic (se alla)

Zvonko Katic

https://twitter.com/zvonkokatic

Lämna ett svar