Så blir 2019 – Calcio Amore tittar i spåkulan

Så blir 2019 – Calcio Amore tittar i spåkulan

Det är så dumt, så dumt, det här av mig men men… Jag ska förutspå 2019 utifrån några obefintliga förutsättningar. Det kan bli skämskudde, det kan bli succé. Kanske går jag tillbaka vid årets slut och sammanfattar, det beror på hur det går givetvis. Mycket nöje!

Årets genombrott (Spelare)

Under hösten kunde jag inte begripa varför han inte fick spela mer, varje gång Justin Kluivert var på   planen för Roma hände det grejer. Jag vet inte vad det är, vissa spelare har bara den effekten på sina medspelare trots att det själva inte alltid dominerar. Nu har han fått ett halvår att växa. Om Romas kräftgång fortsätter kommer spelarna som är på gränsen till startelvan att stiga i rang men framför allt tror jag att hösten 2019 blir då som Kluivert Junior tar nästa steg.

Årets genomklappning (Lag)

Milan. Visst, de får redan massiv kritik men den framtidsanda som fanns i klubben för ett par år sedan kan jag inte för mitt liv skönja nu. Milan är på väg åt fel håll igen och om de inte agerar (Jag är tyvärr tveksam till Gattuso på tränarbänken) kommer de att fortsätta sjunka. Det kan bli ett tungt 2019 för Milan och om jag får rätt kommer nästa säsongs Milan att avundas årets, de är ändå i allra högsta grad med i en strid om topplaceringarna.

Årets raket (Lag)

Den här säsongen kommer inte att vara någon höjdare för Udinese, det vågar jag nästan lova redan nu. Men när den här stormen, som en bottenstrid innebär, har rett ut sig tror jag att Udinese kommer att lyfta, och det rejält. Jag gillar de svartvita från Udine och har länge tyckt att de sitter på en ruggig potential. Får de ut allt det 2019 kan de lyfta efter sommaren och (Det här är vågat av mig) kämpa om Europaplatser nästa säsong.

Årets flopp (Spelare)

Krzysztof Piątek. Han gör succé nu och jagas av större klubbar men jag är inte helt säker på att han kan upprätthålla den nivån. I min förra krönika utsåg jag honom till årets värvning och det kan verka hårt att följa upp det med att utse honom till årets flopp men jag behöver se mer. Fortsätter han leverera är jag den första att glädjas åt det men jag måste gå på känsla och den säger att Piątek kan vara ett ”one season wonder”.

Årets tränare

Med tanke på vilka jag satt som årets raket vore det naturligt att välja Udineses Davide Nicola på den här punkten men det tänker jag inte göra. Jag tror nämligen att den som kommer få störst erkännande för sin succé är Carlo Ancelotti. Nu är jag ute på djupt vatten och spekulerar igen men vad är annars den här krönikans mening? Att Juve tar scudetton i år ter sig allt mer rimligt för var dag som går men Napoli kommer att hänga med in i det sista. Istället tror jag att 2019/2020 är året då Juventus dominans bryts och då av Napoli. Grunden för det läggs under hösten och därför blir Ancelotti mannen på allas läppar i år.

Årets spelare

Kanske inte för att han är bäst utan för att han är den han är. Milan Škriniar har tagit sina första steg mot att bli en världsback och nu ser han dessutom ut att bli kvar i Inter ett tag till. Att Serie A:s bästa spelare heter Cristiano Ronaldo råder det ingen tvekan om, men han är nog mer på väg utför än uppför. Därför kan Škriniar betraktas som årets spelare, utifrån förväntningar, prestation och för att han är den som lyfter Inter mot toppen igen.

Årets värvning

Här smäller det! Det blev trots allt ingen Luka Modric till Inter i somras men nästa sommar då…? Jag tror faktiskt det är möjligt och då är det givetvis årets värvning. Världens bästa spelare till Inter och helt plötsligt är de mina favoriter till scudetton 2020. Men det är klart, det är en lång väg dit.

Årets försäljning

United ska tydligen vara intresserade av Napolis Kalidou Koulibaly och jag tror att det kan hända. I så fall lär napolitanerna casha in rejält och förlusten av en kvalitetsspelare uppvägs av summan. Pengarna använder de för att på ett onapolitanskt klokt vis förstärka laget och det lägger grunden för den ligatitel jag förutspått att de tar 2020.

Lämna ett svar

Stäng meny