Ronaldo visade Simeone sina cojones

Ronaldo visade Simeone sina cojones

Vad kan sägas som inte redan har sagts om gårdagens magik? Max Allegri motbevisade sina belackare och Cristiano Ronaldo visade att han är den mästaren som han köptes in som. Jag kan egentligen kopiera vad jag skrev inför den första matchen på Wanda Metropolitano, det fanns tre väldigt viktiga delar i Juventus och Atlético de Madrid. Matchen mellan stolparna för Szczęsny och Oblak, vilken försvarsvägg som skulle vara stabilast av Chiellini/Bonucci och Godin/Gimenez samt vilken av stjärnorna som skulle lysa starkast, Ronaldo eller Griezmann. I matchen i Madrid stod uruguayanerna för det avgörande både baktill och framtill med varsitt mål från mittbackarna.

Igår i Turin var det en helt annan uppvisning: taktiskt, spelmässigt och stjärnmässigt. Allegri visade på fingertoppskänsla med formation, uppställning och taktiska metoder. En Cancelo som pressade och stressade på sin flank, en kantspringande andrafiol i Spinazzola med en överraskande pondus som gjorde livet jobbigt för Atlético på andra flanken. Emre Can var en general centralt, vilket gav Pjanic en välbehövd frihet att spela ut. Bernardeschis spontanitet, mångsidighet och yvighet var kanske det som lyste starkast på Allianz Stadium, förutom en viss portugis.

Cristiano Ronaldos egna ord efter matchen var att det var på grund av detta som Juventus köpte in honom, han ska vara den avgörande faktorn i Champions League. Många tvivlade på Juventus, de flesta tvivlade på Allegri och många ansåg att Ronaldo såg blek ut i Madrid. Igår gick laget samman, tränaren visade taktisk finess och CR7 visade att han hade större cojones än Diego Simeone.

Det där jävla pannbenet som Ronaldo har borde ingjuta en avundsjuka i allt och alla världen över. De tre senaste säsongerna har han i stort omfång lett sitt dåvarande Real Madrid till tre raka historiska Champions Leaguetitlar med en fruktansvärd vinnarmentalitet. Juventus valde därefter att köpa in honom för att ta hem den där bucklan då man ansåg att han kunde vara den sista pusselbiten. Man kände igår på sig att det var just Ronaldo som skulle vara den avgörande faktorn och man kände nästan på förhand att det såklart var han som skulle trycka dit sin forna stadsrival med en tripletta och det var just det som hände.

Även om jag står fast vid att det kanske är dags för en ny röst i omklädningsrummet efter säsongen så gläds jag åt Allegri som verkligen visade sin briljans igår. Att den toskanska herren skulle bli ett unikum likt Sir Alex Ferguson har jag svårt att se men låt honom nu avsluta hos Bianconeri på topp med en CL-buckla i handen.

 

Fredrik Lemon
Senaste inläggen av Fredrik Lemon (se alla)

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Erik Dahlberg

  Mycket bra skrivet Fredrik! Hade själv funderingar på en text angående Juventus seger och Ronaldos storhet. Glad att jag lät bli eftersom din är briljant.

  1. Fredrik Graneklev

   Man får tacka som ödmjukast Erik! Kanske borde byta klubb med varandra och skriva en krönika var?

 2. Erik Dahlberg

  Låter trevligt tycker jag, vi kan ha det som plan när nästa säsong rullar igång. Den här har jag gett upp. Tyvärr. Har precis lagt upp ett inlägg om detta.

  1. Fredrik Graneklev

   Förstår din frustration men måste finnas mycket att krönikera om.

Lämna ett svar