Ronaldo lyfter Serie A

Ronaldo lyfter Serie A

Erik Dahlberg
Senaste inläggen av Erik Dahlberg (se alla)

Bara så att vi har allt klart för oss; jag har väldigt kluvna känslor för fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo. Privatpersonen är jag förstås inte bekant med. Alltså lämnas det därhän.

De kluvna känslorna bottnar i att jag så många gånger genom åren har stört mig enormt på Ronaldos omogna attityd, hans eviga filmande, det koleriska gnällandet på domarna samt att såväl mot- som medspelare har fått veta att de lever om det är något som inte passat Madeiras mest kände export. Att det för hans del handlar om en strävan efter att till vilket pris som helst alltid alltid alltid tillhöra det vinnande laget är givetvis en förklaring så god som någon, men med tanke på hur extremt bra han har varit under så lång tid tycker jag att det är ovärdigt att ta till alla knep i boken för att lyckas.

Att Ronaldo varit, och är, betydelsefull för sina lag är en sanning som aldrig behöver ifrågasättas. Fråga bara hur familjen Real Madrid mår när 35 – 40 mål per säsong har försvunnit som en avlöning. Ronaldo är monumental i sitt sätt att ta sig an en match, en utmaning, och listan är lång över alla gånger han har stått för matchavgörande insatser. Som jag ser det finns det inget som tyder på att det inte kommer att vara så ända till den dag han bestämmer sig för att nu räcker det, nu får någon annan ta över.

Det jag vill att den här krönikan ska landa i är att det är så tydligt att Serie A under en lång räcka av år saknat en forward/offensiv mittfältare av Ronaldos kapacitet. Visst, Icardi, Insigne, Dzeko, Mobile, Higuain, Dybala, Mandzukic med flera håller hög klass, men backen upp till toppen där Ronaldo befinner sig är brant och lång. Något som också märkts väldigt tydligt bland försvarsspelarna. Har sett fem av Juventus matcher den här hösten och det är intressant att se hur tänket går; nu håller vi Ronaldo kort, nu tappar vi inte koncentrationen och vi är ännu mer på tå än vanligt. Som om det skulle spela någon roll, Ronaldo är i en egen division även efter flytten till Juventus och trots att målfabrikationen var aningen trög i början kan man bara ta upp en spontan applåd för åtta ligamål på 12 matcher. Samt det faktum att Ronaldo dämpat, i alla fall en aning, sin mindre sympatiska sida och mer ägnar sig åt att vara en exceptionell spelare som vi trots allt ska vara glada för att vi har fått uppleva.

Erik Dahlberg

Serie A är stort som livet och min ambition på Calcio Amore är att mina texter ska kännas. Att de ska ha en personlig touch och att det i slutändan landar i att ni vill läsa mig igen och igen och igen. Avanti!

Lämna ett svar