Roma Roma Bella

Roma Roma Bella

Jag har besökt Rom hysteriskt regelbundet i över 30 år. Jag har bott där i perioder.
Jag älskar staden som ett syskon. Allt detta kommer jag ösa ur till den här resan.

Jag kommer visa er ett Rom ni aldrig sett, gränder och torg ni inte visste att ni kunde bli förälskade i, maträtter och små krogar ni kanske aldrig annars hade hittat till. Jag ska berätta historier om kyrkor och martyrer, visa er kedjorna som aposteln Petrus, samtida med Jesus, fängslades i.

Jag ska berätta om de viktigaste monumenten i de andra kyrkorna.
Jag ska ta er till stadsdelarna där människor lever och dör för sitt Roma, jag har kontakt med människor på ambassaden som redan lovat att hjälpa med transporter och annat.

Jag ska visa er var man köper den godaste glassen, dricker de sjukaste drinkarna, jag ska berätta om hemliga möten på sidogatorna bakom Piazza Navona och jag ska få er att älska Caravaggios målningar.

Vi ska besöka Trigoria där Roma tränar och ska också hinna leka italienare och bara sitta ner en stund med en utsökt kopp kaffe och bläddra i sporttidningarna. Vi ska besöka både Lazio-Store och Roma-Store och skynda förbi den där trappan amatörerna visar bilder på när de kommer hem.

Resa till Rom kan vem som helst göra.
Uppleva Rom däremot är en annan sak.

En enda sak lovar jag att inte visa er:
Fontana Di Trevi får ni leta upp själva.

Vi ska ladda upp inför ett av världens vackraste derbyn och ta oss till ett sjudande Studio Olimpico och sedan tillbaka till hotellet. Vi ska bo i vackra Trastevere och kommer dessutom få några timmar för oss själva då vi kan glida runt med kartorna kvarlämnade på hotellet.

Det kostar 4995 kronor per person. Jag törs lova att det är värt det.

Jag hoppas vi ses.

/Marcus Birro

Marcus Birro
Följ Marcus
Senaste inläggen av Marcus Birro (se alla)

Marcus Birro

Författare och poet med hjärtat i AS Roma.

Lämna ett svar