Rivoluzione!

Rivoluzione!

Juventus är i stort behov av en rejäl revolution i sommar då man efter snart tio år under Andrea Agnellis styre måste väcka nytt liv i truppen. Vi kan inte som ledargestalt kräva att man ersätter Gigi Buffon men Wojciech Szczęsny har nog motbevisat sina belackare och det är inte där problemet ligger. Vi är bortskämda med ett stenblock a la Chiellini, Barzagli och Bonucci som varit nycklar i åtta raka Scudetti men King Kong går mot sin sista alternativt näst sista säsong, Barz lägger av om tre Serie A-omgångar och Bonucci blir varken yngre och har kasserat sitt rykte successivt.

Jag ska inte gå in på några namn som tänkbara förstärkningar då Silly Season tar hand om detta men försvaret är i enormt stort behov att ta in yngre förmågor NU som får agera elever till läromästarna. Vi måste redan nästa säsong båda ha större bredd till försvaret som bevisligen är skadedrabbat och vi behöver ha in dem för att ta över stafettpinnen för många år framöver. Jag har varit inne på det tidigare, ledningen har sin beskärda del av ansvaret då man släpper Benatia, lånar in Caceres och förlänger med Rugani, som i min mening inte håller nivå. Talar vi istället om ytterbackar så var De Sciglio rakt av en värvning från Allegri i ett affektionsvärde, Cancelo har stagnerat en aning från mina lovord från början av säsongen, Spinazzola har utvecklats överraskande snabbt och Alex Sandro flyter i mellanskiktet, skiter i om han stannar eller för in kapital till förstärkning.

Poängmaskinen tillika träbenet Khedira är för skadedrabbad, Bentancur bjussar på berg och dalar, Matuidi kämpar till sista bloddroppen men för ofta förgäves, Emre Can har stundtals tagit sitt spel till nya nivåer medan Pjanic blivit alltför slarvig och försvinner helt i vissa matcher. Mittfältet behöver minst en större kreatör och även om Allegri experimenterat med både Dybala och Bernardeschi i djupare och mer centrala roller så vill jag ha in något fräscht i sommar.

Anfallsmässigt talas det om att få in fler yttrar och även om jag definitivt vill ha in mer italienskt och det talas om Chiesa och Zaniolo, så vet jag inte om man ska offra en Douglas Costa då skadorna stoppat honom från att vissa sin klass denna säsong. Även om jag sedan jag såg honom i Lecce velat ha det colombianska yrvädret Cuadrado i Juventus, så känns det som han har gjort sitt i klubben. Om Mandzukic fått sig ett rejält bakslag efter sommarens VM eller om han är på väg utför återstår att se men trots förlängningen har kanske kroaten även gjort sitt. Att man skulle satsa på en ultraintressant Kean tillsammans med garantin Ronaldo är ett måste men om det räcker med Dybala och Bernardeschi som back-up eller som startspelare är ett stort frågetecken.

Med risk att bli tjatig så romantiserar jag fortsatt tillbaka till mittfältet med Pirlo, Vidal, Pogba och Marchisio då jag sällan har skådat ett mer komplett mittfält. Maestro Pirlo med sin magi och genialitet, världens då bästa box-till-box-spelare Vidal med lika stora kvaliteter defensivt som offensivt, en friställd Pogba med kreativitet och ståtlighet utan dess like och Prinsen av Turin aka Marchisio som kunde komplettera dem alla med bravur och stort intellekt.

Ett yngre och hungrigt försvar, ett mittfält så likt som möjligt det ovan nämnda och ett yngre och italienskt anfall är mina önskningar för sommarens calciomercato och då kommer man få offra en del tidigare bärande spelare. Jag vill ha en Rivoluzione!

Fredrik Lemon
Senaste inläggen av Fredrik Lemon (se alla)

Lämna ett svar