Nu vänder det

Nu vänder det

Erik Dahlberg
Senaste inläggen av Erik Dahlberg (se alla)

I helgen är det äntligen dags för Serie A igen efter ett ovanligt långt uppehåll. Serien vänder och de lag som möttes i premiären i varma augusti ställs mot varandra igen. De matcher som på förhand sticker ut mer än de andra är Napoli – Lazio, Roma – Torino och SPAL – Bologna.

Lazio behöver hålla Milan bakom sig i kampen om fjärdeplatsen samtidigt som Napoli inte har några andra alternativ än att dundra på mot tre poäng för att det åtminstone ska kännas som att Juventus går att rubba.

Roma har en CL-plats inom räckhåll men måste visa en större disciplin och agera mer som ett lag än vad som var fallet under hösten, det var alltför många spelare som inte kom upp i normal standard vilket också visade sig i resultaten. Torino å sin sida jagar en plats till EL, alltså är deras utgångsläge i Rom ganska givet; gå för seger, allt annat är av underordnad betydelse.

Bologna ligger skrynkligt till och med tanke på att SPAL i nuläget är fyra poäng före Bologna känns det som att Mattias Svanberg och Filip Helander absolut inte har råd med ytterligare en förlust. Bologna är en gåta för mig, jag tycker att de har material för en placering högre upp i tabellen men bevisligen är det något som inte stämmer.

När jag i alla fall är inne på tabellen är det onekligen så att det mest spännande är vilka lag som ska bli fyra, femma respektive sexa. Hur mycket jag än försöker kan jag inte se annat än att Juventus tar ytterligare ett ligaguld och att Napoli håller undan för Inter och därmed kniper andraplatsen. I normala fall tycker jag inte om att ha fel, men när det handlar om andra halvlek av den här upplagan av Serie A har jag det gärna. Få saker stör mer än när en serie är avgjord i ett tidigt skede och känslan här och nu är att det är precis där vi är, vilket innebär att det blir en räcka av lag som befinner sig i ett slags limbo som kan bestå ända fram till omgång 38.

Bottenstriden då? Frågan är hur mycket strid det blir eftersom jag är tämligen övertygad om att Frosinone och Chievo har ett så pass utsatt läge att det ska till ett smärre under för att man ska kunna kravla sig över det förhatliga strecket. Bologna kan ta sig in på fast mark, men det krävs en trepoängare direkt för att Inzaghi ska kunna gjuta lite mod i sin trupp och sakta men säkert ta de segrar som laget har förutsättningar att göra.

Under alla omständigheter ser jag fram emot helgens matcher och givetvis kommer jag att följa matcherna i Rom och Neapel med stort intresse. Extra kul är det att Jesper Hussfelt kommer att lotsa oss från San Paolo. Jesper har förmågan att ge oss tittare en dimension till i sitt kommenterande och det är bara att luta sig tillbaka i soffan och åka med.

Erik Dahlberg

Serie A är stort som livet och min ambition på Calcio Amore är att mina texter ska kännas. Att de ska ha en personlig touch och att det i slutändan landar i att ni vill läsa mig igen och igen och igen. Avanti!

Lämna ett svar