Nu ligger allt ansvar på sommaren

Nu ligger allt ansvar på sommaren

Transferfönstret har inte varit någon dundersuccé för Parma, det behövde det inte heller bli. Men en sak ska de veta: Nu ligger allt ansvar på sommaren.

Prokrastinering, känner ni till ordet? Om inget annat är ni med största tänkbara sannolikhet väl förtrogna med dess innebörd: Att skjuta saker framför sig. Parmas januarifönster har varit en uppvisning i prokrastinering och jag ser faktiskt inget fel med det just i dag, men jag ser orosmoln.

Det I Crociati måste veta är att om laget ska hålla sig flytande även nästa säsong måste sommaren bli en värvningskavalkad med högklassiga namn. Det är inga större problem med truppen i dagsläget. Anfallet är väl kanske lite tunt, jag har varit inne på det förut, men Parma kommer att hålla sig kvar i Serie A 2019. Om detta råder inga tveksamheter. Men kan det hålla sig kvar 2020? Däri ligger knäckfrågan.

Det är en gammal plattityd att andra säsongen i en serie alltid är svårast men visst kan det ligga någonting i det. Nya förväntningar, mer bekväma spelare, nya hungriga lag underifrån. Nästa säsong kommer att bli en fasansfullhistoria om inget händer. Många lånespelare försvinner och kan man förlänga med en av dem är det ett gott jobb av Scala och hans gäng. Vad jag efterfrågade den här vintern var en anfallare, därför blev jag besviken när mittfältaren Kucka kom, något jag tog upp i min förra krönika. Men jag tänkte att det var trots allt en bra värvning, bara de kan sy ihop någon mer affär. Det hände, 20 år gamle Abdou Dikahaté – som är MITTFÄLTARE!

Jajaja, jag klagade nog på det här i förra krönikan och Diakhaté är i grund och botten den typen av värvning jag vill se (Ung, långtidskontrakt, lovande) men det klingade inte jättebra med vad jag önskade. Allt mitt resonemang om Parmas mittfält tog jag också upp i förra krönikan så det behöver inte upprepas men jag är inte helt och fullt nöjd med Parmas januarifönster.

Kucka är en bra värvning, Diakhaté är också en bra värvning. Men det är inte vad som behövs just nu. Gör Scala en sån där sommar så att han, likt i min hemstad Sundsvall där sportchefen Urban Hagblom (med rätta) föreslås adlas varje vinter, lyfts till skyarna av framgångstörstande fans. Ja, då är inte bara de här värvningarna förlåtna, jag kommer rent av att geniförklara honom. Jag är redan extremt positiv till Parmas ordförande och det jobb han gör. Men innan jag kan geniförklara honom fullt ut finns det mycket arbete som måste göras. Allt det måste göras i sommar om vi ska få jubla även 2020.

Lämna ett svar