Ni skickade Caldara och nu förlänger med Rugani, vaffanculo!

Ni skickade Caldara och nu förlänger med Rugani, vaffanculo!

Jag har under åren tvekat kring om Juventus kan föda fram eller sno åt sig ett nytt BBC som kan säkra framtiden i backlinjen för tio-femton år framöver och nu tvekar jag allt mer. I somras valde man att få Leonardo Bonucci att återvända och detta på bekostnad av att Mattia Caldara aldrig hann representera den vitsvarta tröjan i en tävlingsmatch innan det blev Milan. Jag är fullt medveten om att sommarens satsning då man framförallt värvade in Cristiano Ronaldo handlade om att vinna Champions League NU och att man därmed även plockade tillbaka Bonucci på grund av hans rutin. Men med en snart 38-årig Andrea Barzagli, en för nästa säsong 35-årig Giorgio Chiellini, en snart 32-årig Bonucci samt en temporärt intagen tillika snart 32-åriga Martin Caceres så har man endast Daniele Rugani som en ung mittback i truppen.

Det talas om ynglingar som Ajax:s Matthijs de Ligt och Genoas Cristian Romero, två namn som jag gärna vill att man plockar till Turin, framförallt den förstnämnda. Samtidigt vill jag att Juventus med inhemsk stolthet täcker så många positioner som möjligt i Gli Azzurri och det kommer man i dagsläget inte kunna göra försvarsmässigt då BBC försvinner sakta men säkert.

Jag var väldigt exalterad för två år sedan då Juve annonserade att man säkrat Mattia Caldara från Atalanta: en ung, italiensk och målfarlig mittback med pondus, säkerhet och lugn. Han kom till Turin i somras men ingick som ni vet i affären som tog Bonucci tillbaka från Rossoneri. Just i Milan finner vi även en annan liknande spelare som dessutom bildade mittbackslås med Rugani i det italienska U21-landslaget, Alessio Romagnoli. En blivande försvarsgeneral som jag hemskt gärna hade sett få se tillsammans med kanske just Caldara i Juve, som fått skolas in av BBC under senatorernas sista säsonger.

Istället har man fått se en långtidsskadad Caldara i Milano och en som oftast briljerande Romagnoli som knappast släpps till Turin samt att Juve istället väljer att förlänga med Rugani. Han var lugnet och säkerheten själv under Maurizio Sarri i Empoli men har sett skakig och vilsen ut sedan ankomsten till Juve 2015. Speltiden har visserligen varit sparsam med den knivskarpa konkurrensen men under chanserna som den i sommar 25-åriga mittbacken har fått, har jag långt ifrån imponerats. Att få skolas in bakom en av världens bästa försvarsmurar har bevisligen inte hjälpt honom. Om det handlar om en mentalitet som inte klickar eller att kvaliteten helt enkelt inte räcker till låter jag var osagt men det är absolut inget som lugnar mig inför framtiden utan ett BBC.

Fredrik Lemon
Senaste inläggen av Fredrik Lemon (se alla)

Lämna ett svar