Något gammalt, något nytt…

Något gammalt, något nytt…

Ska man gå in i ett äktenskap sägs det att man som brud ska ha något gammalt, något nytt, något lånat, något blått samt något fått. La Vecchia Signora eller Den Gamla Damen skulle egentligen förra säsongen gå hårt för Champions League med värvningen av Cristiano Ronaldo men har man istället redan nu trätt in i det perfekta äktenskapet för att gå för den ärofyllda trofén.

Något gammalt har man definitivt tagit in då ingen mindre än Gianluigi Buffon återvänt endast efter ett år i Paris Saint-Germain. Han kommer agera backup till Wojciech Szczęsny men kanske ha sin viktigaste roll i omklädningsrummet där han åter kommer leda sina nu nygamla lagkamrater från sidan av planen.

Något nytt får vi kanske framförallt se i den otroligt imponerande värvningen av Matthijs de Ligt som vid Giorgio Chiellinis sida bygger Juventus försvar för framtiden. Men vi får även se det i mittbackskollegan Merih Demiral, som faktiskt kan agera en minst lika viktig kugge i det vitsvarta mittbackslåset.

Något lånat kommer från Genoa då man även säkrat Cristan Romero men genast lånar tillbaka honom till Genuaklubben. Argentinaren är likt ovan nämnda Demiral 21 år gammal och med en snart 20-årig de Ligt har man redan nu förstärkt det åldrande försvaret med bravur.

Något blått finner vi i vår nya tränare Maurizio Sarri vars tre senaste klubbadresser har varit Empoli, Napoli och Chelsea som alla klär sig i blått. Ett val jag var otroligt frågandes till då allt var klart, inte hans tränargärning i sig, utan filosofin som kändes krocka med Juventus. Men efter en mycket intressant första presskonferens i den ovanligt kostymklädda 60-åringen började jag vända i mitt tänk.

Något fått har vi egentligen i två värvningar som man ”fått” via att de båda var free agents efter att respektive kontrakt gått ut med Arsenal och Paris Saint-Germain. Jag tänker givetvis på Aaron Ramsey och Adrien Rabiot. Kommer walesaren hålla sig borta från sina skador kan han bjuda på ett djup i den offensiva delen av spelet. Och kommer Juve få ordning på fransmannen som tidigare i offentligheten fått sig ett ganska bråkigt rykte så kan han ge Juve en välanvänd fysisk och teknik på det centrala mittfältet.

Är det så att Juventus nu ett år efter det uttalade siktet på CL-bucklan har plockat in ingredienserna för att verkligen ta hem den till Turin? Det kommer givetvis vara en inkörsport för de nya försvararna men man har verkligen täckt upp för framtiden efter att jag personligen kallade ledningen för naiva på grund av deras brist på förstärkningar i ett skadedrabbat tillika åldersdrabbat försvar förra säsongen. Man har även börjat föryngra mittfältet och med en Paul Pogba eller en Sergej Milinkovic-Savic och ett farväl av Sami Khedira och möjligtvis Blaise Mautidi har man föryngrat desto mer och fört in både flärd och kreativitet som är behövligt.

Och med största respekt över vad Massimiliano Allegri gjorde under sina fem år i Turin har vi tagit in en tränare som spelar en mycket mer offensiv och vacker fotboll, vad många fans har efterfrågat med andra ord. Slutför man mercaton på bästa sätt har man möjligtvis denna säsongen en större chans för att nå det perfekta äktenskapet och då gå hårt för trofén med de största öronen!

Fredrik Lemon
Senaste inläggen av Fredrik Lemon (se alla)

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Erik Dahlberg

  Härlig krönika Fredrik!
  Nu börjar jag bli riktigt sugen på att det ska dra igång igen.
  Skissar på en krönika som ska in den 31 juli.
  Allt gott!
  Erik

  1. Fredrik Graneklev

   Tackar Erik! Ja, visst är det härligt att vara igång igen, nu bygger vi på nytt! Ha det gött!

Lämna ett svar