Mindre dai, dai, dai och mer calma nu Allegri

Mindre dai, dai, dai och mer calma nu Allegri

En helt vanligt syn av Massimiliano Allegri på presskonferenser och intervjuer är en avslappnad, artig och metodisk ledare som håller en potentiell frustration eller ilska strängt inom sig. Efter gårdagens Derby d’Italia då Juventus efter ett tidigt underläge tog sig till ett oavgjort resultat tappade Max det helt och hållet i efter matchen-intervjun med Sky. Kanalens ankare Daniele Adani med en säsong i just Inter lyckades tända till Juventustränaren rejält och efter en het debatt i direktsändning stormade Allegri ut och vägrade tala med annan media på plats.

Vad är det då som får Allegri att tappa det helt? Det går att spekulera vilt kring men i min mening är det en kompott som kan ageras ut i ett avsked från Juventus efter säsongen. Adani var inne på att Juventus vinner majoriteten av sina matcher men att man spelar väldigt tråkig fotboll. En poäng som många har varit inne på sedan tidigare men i Allegris värld har det aldrig riktigt funnits någon uppenbar vilja att spela den mest attraktiva fotbollen utan han vill helt enkelt vinna med minsta möjliga ansträngning, mer eller mindre.

Att han nu inte bara läcker ur sig sin frustration utan snarare forsar ur sig den under ett kvickt ögonblick får mig att tänka att han vet att dörren är nära nu. Kritiken han fick i direktsändning har han fått från alla möjliga håll tidigare och kanske framförallt från klubbens egna fans. Att man åkte ur Champions League redan i kvartsfinalerna stärkte inte direkt hans aktier för att få sitta kvar på tränarbänken och då han gått ifrån att jag kommer fortsätta med Juventus till att jag har ett kontrakt med klubben och vi kommer diskutera framtiden inom kort, ställer mer frågetecken än utropstecken.

Det Juventus jag känt till under Allegris era har under den senaste tiden inte gått att känna igen. Även om det inte vart fart och flärd under Max dirigering så har man åtminstone i största möjliga mån tagit en dålig inledning på en match till att sakta men säkert bryta ner sin motståndare och köra över dem i andra halvlek. Man har haft några extra växlar och slängt på dessa vid behov men detta går inte längre att känna igen. Säsongen då man skulle gå hela vägen i CL blev istället pannkaka och man blev dominerad av talangskolan Ajax. Med gårdagens utbrott känns det som att kritiken till sist tagit sig långt in i Allegri och att han känner att detta kan vara det sista han gör i Bianconeri.

Man brukar höra dai, dai, dai vid sidlinjen från taktikern men det borde vara mer calma från din sida nu Allegri, annars tror jag att tiden din håller på att rinna ut!

Fredrik Graneklev

Latest posts by Fredrik Graneklev (see all)

Lämna ett svar

Stäng meny