Lånespelarna som Parma ska behålla – Och några de borde släppa

Lånespelarna som Parma ska behålla – Och några de borde släppa

Ekonomin ser ut att vara i balans men en snabb blick på spelartruppen visar att Parma ändå är belånade upp över öronen. Nog för att spelarlån inte är fullt lika problematiskt som monetära. Men de kräver såväl sin amortering som ränta i form av att spelarna försvinner efter säsongen. Calcio Amore går igenom alla årets lånespelare och funderar över huruvida klubben ska försöka förlänga med dem eller ej.

Amato Ciciretti

Mina känslor för Amato Ciciretti är i sanning splittrade. Italiens kanske mest tatuerade fotbollsspelare, min gissning är att dörren till Berlusconis Monza är stängd i alla fall. På fotbollsplanen har han inte bevisat så extremt mycket än men det finns en ruggig potential i det 24-årige Napolilånet. Det stora problemet här är att kontraktet går ut 2023. Med andra ord är det en spelare som Napoli har någon form av förtroende för och dessutom kan kräva otrevliga summor för. Så även om det smärtar, en förlängning med Amato känns inte som prio.

Roberto Inglese

Listans mest självklara förlängning om stjärnorna står rätt. Kontraktet går ut 2022 men en köpoption finns i avtalet. Parma har brist på anfallare, Inglese är smått fantastisk men lär inte kunna ta en ordinarie plats i Napoli nästa säsong. Är man 27 år gammal borde speltid vara av högt värde och det kan Parma erbjuda. Mycket ska falla på plats men får man drömma fritt spelar Roberto Inglese sina hemmamatcher på Ennio Tardini nästa säsong. Ojojoj, vad fint det vore.

Alessandro Bastoni

Parmas lånestrategi är smått unik i avseendet att de främst fokuserat på att plocka in etablerade Serie A-spelare. Men Alessandro Bastoni är ett av få undantag och i mina ögon en självklar spelare att förlänga med om möjligheten ges. Efter att ha inlett vid sidan av har den 23-årige mittbacken börjat få chansen med inhopp, senast startade han till och med som vänsterback. Långsiktigt kan han ersätta den till åren komne Bruno Alves i mittlåset men Inters ställning kring Bastoni är frågetecknet. Vill de satsa på sin guldklimp inför framtiden tror jag att Parma har svårt att locka över honom. Skulle de trots allt lyckas behålla honom är det en prestigevärvning. Så till det stora problemet: Kontraktet går ut 2023. Vad det innebär lämnar jag till era spekulationer.

Mattia Sprocati

Sprocati har såhär långt bara fått tolv minuter att visa upp sig på. Visserligen såg han pigg ut då men utifrån vad jag sett i dagsläget känns en förlängning inte aktuell. Ytterpositionerna är välfyllda och även om det finns en köpoption i avtalet måste jag se mer av Lazio-lånet innan jag känner att en förlängning är aktuell.

Luigi Sepe

Myckna är de, Napolilånen i Parma. Luigi Sepe plockades in som trygg sista utpost och det uppdraget har han väl gjort ganska gott av. Det är ändå inte utan att det känns som att det finns mer att hämta. Sepes kontrakt går inte ut förrän 2022 säsongen men en köpoption är inbakad i avtalet. Jag vill inte säga självklart ja till en förlängning med målvakten, inte innan bättre alternativ har utforskats. Men för en resonabel lön skulle jag inte protestera om målvakten blir kvar även nästa säsong.

Alberto Grassi

Alberto Grassi är i en bra ålder (23) och har fått speltid, om än sparsamt. När låneavtalet går ut har han ett år kvar på kontraktet och jag har svårt att se honom ta plats i Napoli. Med anledning av det kan Parma kanske få ett hyfsat pris på mittfältaren och då är det definitivt värt att köpa loss honom. Han har en fin potential men han behöver bevisa mer om Parma ska vara redo att öppna spargrisen.

Alessandro Deiola

Min spontana känsla för Deiola är, FÖRLÄNG! Men jag tror att ni förväntar er något mer djuplodande. Kontraktet går ut 2022, han är 23 år gammal och tillhör Cagliari. Med andra ord känns det inte som någon omöjlighet att den sardinska klubben både vill och kan behålla honom. Jag tror även att så blir fallet men blir det minsta öppning får Parmas kinesiska ägare skicka ett fartyg med sedlar till Sardinien för att få loss honom.

Federico Dimarco

Unga Interbackar är hett villebråd för Parma. Federico Dimarco har ännu inte fått allt för stora möjligheter att visa upp sig men 21 år gammal har han framtiden för sig. Med tanke på att han konkurrerar med 38-årige Gobbi på vänsterbacksplatsen känns det rimligt att ha en ung ersättare redo. Definitivt värd en förlängning!

Lämna ett svar

Stäng meny