L’ambulanza

L’ambulanza

L’ambulanza

Bygga bakifrån har varit Milans signum genom alla år då de regerat mästerligt. Med Maldini-Baresi som världshistoriens vackraste vägg – den alla refererar till när man snackar vålnader för anfallare – så bygger Milans lyckliga historia till stor del på en fantastisk defensiv.

Det är där bak allt händer, som ger möjlighet till allt det där som framåt sker. Så har det alltid varit inom Italiensk fotbollskultur och så kommer det alltid vara. Man bygger bakifrån. Och när det inte funkat särskilt bra där bak, det är då allt blivit ett korthus under en Richter 7.

Nu sitter man här och var frustrerad redan inför säsong hur tunna, oerfarna, ganska lätt genomskådade vi var i Milan försvarsmässigt. Nu sitter man här med en full bingobricka skadade spelare i Milan. Och hur satan i gatan skall detta gå mot Lazio på söndag, med en Ciro i storform?

Jag minns inte när jag såg så många röda kors bredvid spelare i vår trupp senast. Någon skojade med en bild och lista där röda korset filtrerade fram alla skadade och sa; ”titta så många Schweiziska spelare vi har i truppen”, och det är väl ett sätt att hantera detta prekära. Men det var den här matchen som – inte den mot zebrorna – som skulle avgöra var vi står den här säsongen. Champions League, eller Europa League.

Nu tvingas vi spela den paralympiskt:

Giacomo Bonaventura – mittfält – hejdå resten av säsongen

Lucas Biglia – defensive mittfältare – skit med vadmuskeln

Mattia Caldara – mittback – något med Achilles vilket jag vet är hälsenan men kan grekisk mytologi hållas sig borta från Milan!?

Mateo Musacchio – mittback – korsbandet, och det är ju aldrig särskilt kul

Alessio Romagnoli – mittback – vaden, och skit vad det svider när vår bästa spelare den här säsongen tvingas vila

Hakan Calhanoglu – vänsterkantsflummare som skadat foten

Ivan Strinic – back – hjärtfel

Vinner vi mot Lazio borta med alla dessa skador i defensiven lovar jag härmed att boka tid för en ny Milan-tatuering, av ren eufori.

Zvonko Katic
Follow Me
Senaste inläggen av Zvonko Katic (se alla)

Zvonko Katic

https://twitter.com/zvonkokatic

Lämna ett svar