Klappar med rim till våra italienska vänner – jag hoppas att de den kärleksfulla ironin känner

Klappar med rim till våra italienska vänner – jag hoppas att de den kärleksfulla ironin känner

Julen står för dörren och vi firar som så, att julklappar med rim till lagen komma på. Alla i Serie A får klapp av Tomtefar, allt från kärlek till att bara hänga kvar.

Juventus (En Ronaldo i Madrid-klass)

Som det snackades när ni värvade CR7, är det inte dags att han börjar leverera nu? Missförstå mig rätt, både han och ni trummar på. Men några fler Ronaldomål tror jag ni förväntar er ändå.

Napoli (Att inte falla på målsnöret)

Av norr är ni hatade och ni vet det väl. Men lite sydligt stök är en del av er själ. Med en andraplats i ligan kan ni vara ganska glada, men att någon gång ta det sista steget skulle väl inte skada.

Inter (Att ingen lämnar)

Till slut är ni tillbaka som i fornstora dar, men frågan är om det blir någon kvar. Många är det som vill ha era backar, låter Tomten er ha kvar dem när det på dörren knackar?

Milan (Upprättelse)

Nä, 2018 har Milan inte fått mycket beröm. Men tittar man på tabellen är ni inte skamligt långt ifrån er Scudetto-dröm. Till slut kanske även omvärlden det kan inse, så ni om god publicitet någon gång slipper be.

Lazio (Att bli bättre än Roma)

Efter mycket slit har ni nu fått chansen, att göra det där som gör er odödliga för fansen. För tänk om ni slutar högre än rivalerna från Rom, det om något lär bli DiFras dödsdom.

Atalanta (Det där lilla extra)

Er stad är bland de vackraste som finns, och fjolårets framgångar är vi många som minns. Och även om ni fortsatt på samma spår, är det inte dags att göra det där lilla extra i år?

Roma (En stabil backlinje)

När Allisson stack var det många som blev rädda, speciellt när pengarna inte gick till att spetsa utan bredda. Men den nya svensken i mål har tagit sin chans, det ni behöver är en backlinje i balans.

Sassuolo (En lika bra vår som höst)

Vi var väl få som för Sassuolo kunde bäva, men Roberto De Zerbi har fått er att sväva. Allt ni kan hoppas är att det fortsätter så, vem vet egentligen var det kan sluta då?

Sampdoria och Genoa (En förenad stad)

2018 kom att bli ett mörkt år för er, men ett tragiskt broras förde med sig något mer. Genua är numera en stad som hopp kan föda, en stad som enats för att hedra de döda.

Fiorentina (Någon form av framgång till slut)

Åh, som jag lider med de lila från Toscana, det är som de bara hamnat på helt fel bana. Jag hoppas att ni snart någon buckla får höja, laget med Italiens vackraste tröja.

Torino (Att bli älskade av världen)

Man brukar säga att i Turin är ni störst, ändå är det alltid Juve som kommer först. Och utanför Italien är det få som bryr sig om er, med lite framgångar kanske ni kan charma fler.

Parma (En permanent värvning)

Snart går vi in i året då ni tappar halva ert lag, på en spelare med långt kontrakt har vi väntat ett tag. Är det kanske efter Mario ni fiskar, eller är det bara media som viskar?

Cagliari (Att någon ska bry er om er)

Cagliari, visst är ni ett charmigt lag. Kanske till och med någon inser det en dag. Där ni skvalpar i mitten är det ingen som ser, ni får be Tomten om att älskas mer.

Empoli (Att börja vinna mot bottenlagen)

Någon poäng här och där, det känns inte som att det till succé bär. En bra start kan vara att börja vinna mot lagen under, då stiger ni snart med blixtar och dunder.

SPAL (Att hitta tillbaka till formen)

Som ni hyllades i början av hösten, ni förtjänade verkligen att slå er för brösten. Vad som hände sen är det ingen som vet, kanske kan Floccari till våren bli het.

Udinese (Att inte tappa mer i tabellen)

Ack, Udinese, hur blev det så? Att ni riskerar att till Serie B få gå? Dags för er att börja skapa en liten lucka, för att i maj av lättnad kunna sucka.

Bologna (Klättra över sträcket)

Nog för att stan har världens äldsta universitet, men trots massa kunskap är det ingen som vet; Hur ska ni egentligen nå säker mark? Kanske räcker det att viljan är stark.

Frosinone (Att hålla Cheivo bakom sig)

Det var inte många som trodde på er, och jag förstår att ni ville visa mer. Er främsta målsättning blir kanske att inte komma sist, för att överträffa Chievo kan ni visst.

Chievo (Hopp)

I er position återstår det bara att be, men tyvärr kan jag inget ljus i tunneln se. Fast vem vet egentligen vad Tomten kommer med? Kanske 19 blir året då ni radar segrar på led.

Lämna ett svar