Juventus leker Serie A:s Bayern München: Paratici plockar Icardi från Marotta?

Juventus leker Serie A:s Bayern München: Paratici plockar Icardi från Marotta?

Det är kaos hos de svartblå i Milano och detta tenderar att involvera de vitsvarta i Turin: Det tisslas och tasslas om att Beppe Marotta kommer tappa Mauro Icardi till sin forna adept Fabio Paratici och sin forna klubb Juventus. På tisdag fyller argentinaren 26 år men han känns mogen som 16-åring, kan måltjuveriet överglänsa personligheten?

Än idag kan det vara känsligt att byta klubb i Derby d’Italia, Juve till Inter eller Inter till Juve, det såg vi senast i januari 2014 då klubbarna fick för sig att byta Mirko Vucinic mot Freddy Guarin och då talar vi inte ens om klasslirare. Affären blev visserligen aldrig av då den dåvarande Interpresidenten i sista stund satte stopp men det var ett jävla liv på supportrarna. Och även om jag tror att Interfansen är extremt splittrade kring Icardi så tror jag knappast att man vill tappa honom till ärkerivalen.

Paratici medgav nyligen att man ville värva Icardi i somras men att det istället blev Cristiano Ronaldo. I den långa intervjun i Gazzetta dello Sport svarade han endast den intervjuande journalisten med ett leende på frågan om man tänker göra en lika bombastisk affär i sommar. Nu har Milanoklubben valt att avlägsna kaptensbindeln på argentinaren som sedan valde att hålla sig utanför Europa League-truppen. Dessutom är den italienska journalisten Valter De Maggio övertygad om att Juve redan är överens med Icardi, Silly Season är igång fyra månader innan mercaton startat.

Det känns som en sådan affär inte vore helt otrolig men personlighetsmässigt skulle jag ha extremt svårt för den. Självinsikten, mognaden och inställningen är ytterst bristfällig. Det är givetvis så som jag varit inne på tidigare att Juve som klubb brukar få ordning på bråkstakar men det är något som skär i mig när jag hör Icardi och Juve i samma mening. Jag lyssnade nyligen på Martin Åslund gällande just denna potentiella affär och han har helt rätt i det han säger, skalar man bort allt det övriga och enbart låter Icardi vara den klassanfallare han är, då kan det bli succé. Men jag har extremt svårt att släppa allt vid sidan om fotbollsplanen: Allt från biografin som 23-åring, hot mot sina egna fans med argentinska gangstrar och “stölden” av sin bästa kompis fru.

Juventus har under de senaste åren varit på god väg att bli Serie A:s Bayern München, man betalade utköpsklausuler på både Gonzalo Higuain och Miralem Pjanic som valde att lämna Napoli respektive Roma för att förstärka sin ligarival. Juve plockar de bästa spelarna från konkurrenterna men trots spetskompetensen i boxen hos herr Icardi så tar det för mycket emot i min vitsvarta själ att välkomna honom till Turin.

 

Fredrik Graneklev

Latest posts by Fredrik Graneklev (see all)

Lämna ett svar

Stäng meny