It’s a new day, it’s a new life, det är Forza Milan!

It’s a new day, it’s a new life, det är Forza Milan!

Varenda förbannade år under de senaste säsongerna sitter man hoppas på ett nytt under. Varenda säsong sitter man med förväntningar. Så många säsonger man inte sett dem uppfyllda.

Ingen av er kan påstå något annat än att AC Milan är en av de mest framgångsrikaste klubbarna i världshistorien. Vissa av er räknar ligavinster, andra räknar titlar internationellt. När dem räknas samman ligger våra rödsvarta väldigt högt upp och kan inte förnekas vara bland de främsta på planeten. Så är det bara. Oavsett resultat under senare år.

Men nu måste något ske. Nu måste något hända. Nu måste man börja hänga med och på allvar utmana, man måste faktiskt leva upp till varumärket. Annars kan det sjunka rakt ner i misär.

Det är ju inte direkt så att andra inte lyckats förskingra sitt en gång mäkta starka varumärke. Hamburger SV var en gång i tiden den största tyska klubben, den enda som aldrig åkt ur Bundesliga. Den saken sket sig förra säsongen. Manchester United dominerade engelska ligan under decennier men har tappat stort. Ajax levde rövare både som gigant i den inhemska ligan och ute i Europa, men försvann för att nyligen sporadiskt återvända. Benfica var en stormakt men tappade mot Porto. Honved ägde Ungern men föll in i obskyrt. IFK Göteborg lyfte Sverige men dalade. Och så vidare.

Det är inte helt givet att vi Milan kommer vara tillbaka. Så som vi en gång var.

Inget i livet är givet, och i fotboll är det verkligen inte så. Se sådana lag som Nottingham, tvåfaldiga mästare i Europacupen, två år i rad, eller Leeds. De är nere i träsket. Inget är givet. Inget säger att vi den här säsongen kommer lyckas mycket bättre än förra. Det enda vi har är förhoppningarna och där sticker vi ut. För en sak vi har, det är support. Och det är där vi är i världsklass. Alltid.

Det är förbannat lätt att hålla på en klubb som hela tiden vinner. Oj, då kan man lika gärna byta och hålla på senaste vinnaren av CL. Men att vara kvar, stå ut, hänga i och fortsatt bära tröjan genom all misär. Det är där och då man verkligen visar sig som fan. Då det kommer bli särdeles godis när den stora vinsten till slut levereras. Det är då man kan se sig i spegeln och säga:

”Ingen kan ta detta ifrån mig, aldrig mer ifrågasätta mig. För jag var genom all mizeria hela vägen hit.”

Zvonko Katic
Follow Me
Senaste inläggen av Zvonko Katic (se alla)

Zvonko Katic

https://twitter.com/zvonkokatic

Lämna ett svar