Italienska muren mot spanska muren

Italienska muren mot spanska muren

Av alla grupptvåor i Champions League var Atlético de Madrid kanske den klubb som man minst ville lottas mot men samtidigt ska man besegra alla för att få kallas för Europas bästa och för att få lyfta trofén den 1:e juni. Sommarens final värderas dessutom av Atléticos hemmaborg Wanda Metropolitano men kan detta agera spöke eller morot för spanjorerna? Ja, det återstår att se men jag hoppas givetvis på det förstnämnda.

Vad som dock är tydligt i Juve mot Atlético är att det blir den italienska muren mot den spanska muren på Wanda Metropolitano i slutet av februari och på Allianz Stadium i början av mars. Vi har inte längre ett ogenomträngligt BBC med Barzagli i en trebackslinje men vi har Chiellini/Bonucci som kan alternera med Benatia. Vi har inte heller ledaren Buffon bakom dem men statistiken säger sitt och duon från det forna BBC med Szczęsny bakom sig har bildat en ny italiensk mur. Atlético alternerar mellan Godin, Giménez och Savić med en Oblak bakom sig, vilket gör att man får agera La Ligas svar på Juves mittbackslås. Med detta i åtanke förväntar jag mig två målsnåla drabbningar med en offensiv som får avgöra i Juves favör.

Mästertaktikern Massimiliano Allegri får tampas mot Grinta-taktikern Diego Simeone som hämtat mycket från sin tid i Inter och Lazio. Förutom offensiven kan det bli just tränarkampen som visar sig bli extremt viktig för den som tar sig till kvartsfinalerna. Vem av dem kommer att läsa matcherna bäst, vem kommer vara skarpast när det gäller och vem pumpar in mest hjärta i sina spelare? Jag har enorm respekt för argentinaren men jag tror ändå att Allegri bör vara den vassaste kniven i lådan.

Min slutkläm blir samtidigt att det är just offensiven som kommer att vara den avgörande faktorn. Man har absolut ingen brist på fart, teknik eller kvalitet där framme i Madridklubben även om det kanske är Griezmann som man lägger fram som den viktigaste. Men ser man på Bianconeris front med Ronaldo, Dybala, Mandzukic, Douglas Costa, Bernardeschi och ett stöttande mittfält så ser kreativiteten och produktionen vassare ut i Turin.

Juventus är byggda för att erövra Europa från bänken genom alla positioner på planen, det är nu vi inte ska vara rädda för någon!

Fredrik Lemon
Senaste inläggen av Fredrik Lemon (se alla)

Lämna ett svar