Isak till Parma…? (Och fyra andra spelare som I Crociati kan värva i vinter)

Isak till Parma…? (Och fyra andra spelare som I Crociati kan värva i vinter)

Parma är mitt i en fas där en helt ny trupp ska byggas. Om de behöver lite hjälp kanske den här listan kan vara av värde. Vi listar 5 mer eller mindre rimliga Parmavärvningar för januarifönstret.

Alexander Isak

Ja, frågan är hur rimligt det här egentligen kan vara. Den svenske supertalangen har hamnat allra längst ned i Dortmunds frysbox och väl där har han blivit fastspikad med sjutumsspik. Det är långt ifrån otroligt att han lämnar Tyskland redan i januari och om han känner sig lite modig kan Parma vara ett bra alternativ. I Crociati är i stort behov av anfallare och i Isak får de dessutom en av hög kvalitet med fantastisk potential. Efter bottennappet i Dortmund förtjänar han att komma till en miljö där han får möjligheten att spela och om jag ska vara ärlig tror jag att ett steg tillbaka till allsvenskan är ett steg åt fel håll. I Parma får han spela på en hög nivå men ändå med god chans till speltid. Vill det sig väl kan nästa flyttlass gå till en internationell toppklubb och då går nog inte Parma lottlösa. Med tanke på att han haft en benägenhet att spela i svartgult hittills i karriären kanske Parmas tredjeställ kan locka, bara en fundering.

Lorenzo Criestig

Jag är en varm förespråkare av satsningar på inhemska spelare. Därför består den här listan till övervägande del av italienare, Crisetig är den första i ordningen. Mittfältaren var utlånad till Parma för ett antal år sedan och har betraktats som en stor talang under en längre tid. Nu är han 25 år fyllda och har ännu inte fått det att lossna. Men även om jag inte frånsäger mig en viss tendens av naivitet tror jag på honom. Kanske kan en januaritransfer vara mindre aktuell här då han är utlånad till Frosinone resten av säsongen. Men sådana avtal kan brytas och annars kan kanske Parma kan hugga, eller i alla fall nafsa lite, efter honom när han återvänder till Bologna i sommar. Det skulle vara en chansning, han har till och med svårt att få kontinuerlig speltid i Frosinone, men jag tror att det finns något där och kanske kan Parma hjälpa honom att få ut kvaliteten som ändå fört honom till flera italienska ungdomslag.

Ignacio Pussetto

I ett lag som älskar yttrar skulle Udinenes Pussetto passa utmärkt. Han kom till Udine inför säsongen och har gjort det helt okej utan att tokimponera. Men det här är en gubbe med potential, snabbhet och en ruskig teknik. Jag ser ytterduon Gervinho/Pussetto framför mig och skakar av mig en rysning. Är Udinese redo att släppa honom efter bara ett halvår? Hur mycket penningar kan de egentligen kräva då? Hur fortlöper hans debutsäsong i Serie A? Det finns ett gäng frågor som måste besvaras innan det blir verklighet men på lång sikt, eller redan i januari, kan Pussetto mycket väl bli en Parmakanditat – och därefter vidare mot högre höjder.

Emanuel Vignato

Ett framtidsnamn måste givetvis in och i Emanuel Vignato har Chievo Verona en ruggig himla talang. En offensiv mittfältare som är blott 18 år gammal. Ett par matcher har han redan fått göra i Serie A och om jag satt på parmesanska Kinapengar skulle jag hugga nu, innan någon större klubb får upp ögonen för honom.

Francesco Vicari

Försvaret är väl det, om något, som håller god Serie A-klass av Parmas lagdelar. Men Bruno Alves kan knappast beskrivas som en lovande yngling nuförtiden och det är inte orimligt att han lägger skorna på hyllan efter säsongen. Entra: Francesco Vicari. Jag är oerhört spänd på den här spelarens karriär. Han är 24 år och tokgiven i Spals mittlås. Han är stor och stark, kan fortfarande ta stora steg i sin utveckling och skulle utgöra en perfekt lekkamrat till tekniskt skolade Gagliolo. Jag tror att det skulle kunna bli succé för Vicari på Ennio Tardini.

Lämna ett svar

Stäng meny