Ge oss en ny CL-vår att njuta av

Ge oss en ny CL-vår att njuta av

Erik Dahlberg
Senaste inläggen av Erik Dahlberg (se alla)

Vi minns alla Romas magnifika insats på Olimpico i våras när man gjorde exakt de 3-0 som krävdes för att snuva Barcelona på CL-semifinalplatsen. Men hur gärna jag än försöker gjuta mod i mig om att vi ska gå lika långt i år så går det inte. Vadå, tror du inte på ditt lag? Absolut, men jag har också ögon att se med. Krasst sett är Roma säsongen 2018-19 långt från förra säsongens Roma.

Har sett mer än hälften av matcherna och detta givande och tagande är i längden väldigt frustrerande. Under stundom oerhört svajigt bakåt och uddlöst framåt för att i nästa match få de flesta av bitarna på plats. Som alltid uppstår det frågor när det åks berg-och dalbana på det sätt som gjorts det senaste halvåret men svaren är inte lättfunna. Fotboll generellt är svårt att begripa sig på, det är löjligt mycket som spelar in och det är något som vi får lära oss att leva med.

CL-åttondelarna startar i morgon med Porto som Romas första hinder till en upprepning av fjolårets succé. Revansch finns att fordra från kvalförlusten 2016. Roma hade fått med sig 1-1 från Dragao och inför hemmamatchen kändes det fullt görbart att ta sig in i huvudturneringen. Platt fall med 0-3 och den drömmen dog lika snabbt som den uppstod.

Klyschigt kanske, men det väsentligaste i morgon är att inte släppa in mål. Bortamålsfördelen behöver vi absolut inte bjuda Porto på, särskilt inte eftersom de av hävd är starka på hemmaplan oavsett om det är serielunk eller CL-fest.

Till sist är det svårt att inte låta tankarna hamna hos Di Francesco. Exakt hur löst hans sitter vet jag förstås inte, men det krävs ju inte en master i molekylär fysik för sniglar för att begripa att för varje förlust som landar på kontot kommer avskedet allt närmre. Låt oss hoppas att mötena med Porto inte blir det som gör att bilan faller.

 

 

Erik Dahlberg

Serie A är stort som livet och min ambition på Calcio Amore är att mina texter ska kännas. Att de ska ha en personlig touch och att det i slutändan landar i att ni vill läsa mig igen och igen och igen. Avanti!

Lämna ett svar