Ge oss en kvartsfinal

Ge oss en kvartsfinal

Erik Dahlberg
Senaste inläggen av Erik Dahlberg (se alla)

Inser att jag svär i kyrkan men det får bli så; för mig är avancemanget i CL viktigare än att Lazio besegras i morgon. Visst, det är prestigematchen nummer ett och visst, fjärdeplatsen i tabellen är av högsta vikt. Men, den hägrande kvartsfinalplatsen i CL betyder enormt mycket.

Jag tänker såhär; efter derbyt har Roma 12 matcher på sig att klara, minst, fjärdeplatsen men man har bara 90 minuter på sig att ta sig vidare från CL.

Porto i Porto är allt annat än en lek och det insläppta målet på Olimpico är om inte en kvarnsten, så i alla fall en liten snara runt halsarna. Det går alltid att luta sig mot historia och statistik och när jag gör det blir jag aningen skraj. Av den enkla anledningen att Porto i princip aldrig går mållösa från Dragao. Vi klarar oss på 0-0, 1-1 och så vidare, men det är både vanskligt och dumt att spela på kryss. Tror i och för sig inte att Di Francesco pratar i krysstermer, men jag är tämligen säker på att de tankarna finns i det undermedvetna.

Har absolut ingen naiv dröm om att Roma ska kunna kopiera fjolårets CL-succé, men en plats bland de kvarvarande åtta lagen skulle kännas som ett fint plåster på seriesåret. Varje augusti har jag en förhoppning och tro på att Roma på allvar ska kunna utmana Juventus om scudetton. Och de senaste åren har allt grusats i ett alldeles för tidigt skede av serien. Därför var CL-upplevelsen förra våren underbar att ta del av och en liten repris skulle värma stort.

 

Erik Dahlberg

Serie A är stort som livet och min ambition på Calcio Amore är att mina texter ska kännas. Att de ska ha en personlig touch och att det i slutändan landar i att ni vill läsa mig igen och igen och igen. Avanti!

Lämna ett svar