Francesco Totti, Del 2

Francesco Totti, Del 2

Patrik Dutty
Senaste inläggen av Patrik Dutty (se alla)

Historien om Roms störste härförare, frälsare och ledare sedan Romarrikes undergång. Olympia Stadion är dess borg, de mötts av elva gladiatorer, en odödlig hjälte. Före Kristus hette han Julius Ceasar, efter Kristus finns det bara En person, den nye kejsaren av Rom – Francesco Totti

Roma, framgångarna, målgesterna och Ilary Blasi

Roma, under Totti vann Italienska serie A säsongen 2000-2001. Francesco Totti, den hetlevrade men oändligt skickliga playmakern, var Rom-supportrarnas stora hjälte, och de visade sin tacksamhet efter seriesegern genom att beröva deras prins på både tröja och shorts.

Totti och Roma har inte vunnit serie A sen dess, och det har gått lite upp och ner. Många har ansett att Totti borde ha flyttat till en större klubb när han fortfarande var på uppgång, så blev icke fallet. Under säsongen 2006-2007 såg vi en pånyttfödd och tänd Francesco Totti, och Roma verkar onekligen vara på uppgång igen. Denna säsong har Roma varit i blickfånget mer än tidigare med alla rykten och värvningar, ett som alltid varit säkert är att Totti är given i start elvan. Trots att ”Prinsen” dragit på sig en del skador sista tiden hoppas alla Roma supporters att han är hel till premiären av 2008- 2009 upplaga av Serie-A.

I Serie-A levererar Totti också där han flertal gånger gjort över 20 mål under en säsong ett fantastiskt bra facit med tanke på att han spelade som Trequartista (släpande anfallare). Säsongen gick det mycket bra för Roma och Totti under säsongen 2007. Laget slutade på andra plats i Serie A, samt vann Coppa Italia över ligamästarna Inter i finalen. Totti själv stod också för en makalös säsong, 26 mål i ligan innebar seger i Serie A:s skytteliga samt att Totti blir tilldelad Guldskon som hela Europas skyttekung säsongen 2006/2007. Totti vann även assistligan i Serie A med 11 assist och gissa vad?! Den här säsongen ser vi fortfarande honom i den tighta röda tröjan med nummer 10 på. Den hetlevrade romaren borde a tränat hårdare på sitt Huvudspelet på lugna sitt temperamentet när han fortfarande var en som talang. Hans spelsinne, spelöverblick, fantastiska målsinne, ypperliga kreativitet, genomskärande passningar och fina ledaregenskaper är alla ingredienser i hos Francesco Totti.

Totti är känd för sina målgäster lika mycket som för hans sviktande humör, dem av er som följer Serie-A vet att en av stor matcherna är Rom derbyt mellan Lazio och Roma. Under andra derbyt säsongen 98-99 nätade Totti som klassiskmaner i slutminuterna och tog av sig matchtröjan för att visa en t-shirt med texten ” Vi ho purgato ancora” (”Jag tystar Er igen”) för att referera till föregångende derby då han också gjorde mål och sprang ut mot sidlinjen och slet åt sig tv kameran och tillägnade målet Roma fansen. För att hylla sin fru hade han texten ” 6 (sei) Unica!” vilket betyder, Du är unik! under en match. En annan gång tog Totti bollen efter ett mål stoppade in den innanför tröjan, la sig på rygg och gestaltade hans gravida fru medan lagkamraterna smekte bollen innan för Tottis tröja, tillägnat hans Ilary. Den mest förkommande målgesten är då Totti kysser vigselringen (för att hedra sin fru) och pekar mot himlen för att tacka Gud.

Hans fru Ilary Blasi, fördetta showgirl och modell som numera en av de största tv profilerna i Italien. 81:an började hennes karriär honom reklam och tv tidigt då hon redan som femårig fick hennes första film roll i ”David and David” efter det rullade jobben på, numera arbetar hon på Italia 1 och håller i tittar favorit programmet Le Iene. Ilary som är rakad numer 5 på listan över ”50 Sexiest WAGs of World Football.” (WAGs, engelskt utryck för fotobllsfruar) av COED Magazine. Paret gifte sig i Juni 2005 och har två barn tillsammans Cristian samt flickan med det mycket moderiktiga namnet Chanel.

Lämna ett svar