Fem fanskap från fiasko
Milan

Fem fanskap från fiasko

Okej, händerna upp i luften jag ger mig direkt som en efterlyst cowboy i Vilda västern erkänner. Att jag överdriver när våra fem sista motståndare Torino, Bologna, Fiorentina, Frosinone och SPAL, att dessa förtjänar kallas fanskap. Jag gjorde det enbart för effekt och för att få till en finurlig rubrik på hela detta helvete för nerverna jag absolut inte ser fram emot med lugn.

Torino är sympatiska inte minst för att de spelar derby mot de värsta tänkbara. Ett av säsongens lag vill jag påstå Torino är. Ingen hade räknat med dem men jäklar vad lite mål de släpper till. Luckra upp det försvaret kommer inte bli lätt. Om vi inte ens kunde göra ett mål mot Frosinone som släppt in dubbelt så många mål jämfört med Torino, hur skall detta sluta?

Bologna är på gång. De är Seria A:s största överlevare. Jag vet inte hur förbannat många säsonger man sett dem nu harva nere mot botten, men på något sätt lyckas de hitta eget momentum och famla sig fram mot en väg tillbaka mot slutet som slänger dem ovanför strecket. De är Italiens segaste lag att möta sista tredjedelen av säsongen.

Fiorentina, tja, de är Fiorentina. Där går man inte och bara plockar hem tre poäng vare sig det är hemma eller borta.

Frosinone. Ja du, detta Frosinonen som många andra klubbar avfärdat med värre än tennissiffror. Det är typiskt sådana vi Milan plötsligt spelar ängsligt mot och där vi ser ut som om vi lika gärna kunde ligga samma nivå i tabellen.

Och till sist SPAL. Fyra vinster på de senaste fem matcherna när jag skriver detta. En av dessa mot Vaffanculo FC. Totalt oberäkneliga, är SPAL. De skiter i vilka de möter, bara kör sitt race.

Och dessa skall vi vinna mot?

Enkelt tänker en del?

Vi är skit, igen.

Vi kunde inte ens stänga matchen mot Parma!

Jämfört med förra säsongen ligger vi endast två poäng bättre till och hade varit åter på kamp om plats i Europa League inget högre, om det inte varit för tjänsten övriga klubbar gjort oss. Som Roma och Lazio; att de också verkat varit dyngraka på Grappa i varannan match.

Den absolut största anledningen varför vi ligger fyra i år har noll att göra med bättre spel från vår sida. Det har 100 % att göra med våra största konkurrenters oförmåga att utnyttja vår egen oförmåga. Och det skall vi verkligen vara tacksamma för.

Den enda anledningen vi ligger på plats för Champions League just nu, är tack vare att flera andra spelat ännu sämre.

Trots att vi har spelarna för att egentligen fiska på andra plats.

Så bespara mig den här grejen en gång för alla, att vi gör en lysande säsong om vi kommer fyra och att vi skall vara nöjda med det.

Bespara mig det på ett olympiskt, nobelprisaktigt sätt. För jag har skämts allt för många gånger hur Böda Camping och Överskottslagret töntigt, lågpris Milan spelat.

Om vi inte kommer topp fyra, då blir det beska äpplen att tugga på. Då kan ta mig satan ingen med minsta vett försvara vilken tränarstab som fått dela ut dessa äpplen varje omgång under allt för lång tid. Då är det slut med försvarsställningen intagen, vara i deras hörn hela helvetes tiden.

Om vi tar en fjärde plats och dessa skall hantera oss i världens största klubbturnering. Då vet jag inte ens om jag kommer titta. För så mycket fotbollsk flagerering orkar jag inte med. Särskilt skulle jag inte orka med vår nuvarande assisterande tränare som ingen vet vad f-n han ens gör där och hur han kom dit på annat sätt än vara bästa kompis med Gattuso.

Vet vår nuvarande assisterande tränare hur man ens fyller på en vattenflaska?

Jag har aldrig varit såhär orolig, förhoppningsfull samtidigt så besviken under slutet av en säsong, som nu. Det är en totalt schizofren känsla.

Zvonko Katic
Follow Me
Senaste inläggen av Zvonko Katic (se alla)

Zvonko Katic

https://twitter.com/zvonkokatic

Lämna ett svar