Drömmer om 16 landslagsmän i Serie A

Drömmer om 16 landslagsmän i Serie A

Erik Dahlberg

Latest posts by Erik Dahlberg (see all)

I de två senaste matcherna för det svenska landslaget har Janne Andersson använt 16 spelare. Jag har roat mig med att placera dem i varsitt Serie A-lag. När det gäller de tre som redan har sin vardag i Italien har jag lekt med tanken hur nästa steg skulle se ut. 

Jag har utgått från att samtliga 16 skulle vara ordinarie i respektive lag.

Avanti.

Robin Olsen – Juventus. Han ska inte sänka sig neråt i laghierarkin, alltså är det lika bra att ta klivet upp till giganterna. Det grejar Robin.

Mikael Lustig – Genoa. Han skulle fixa att tillhöra ett lag med såväl stök som charm på menyn.

Andreas Granqvist – Inter. Tänk er derbyduellerna med Zlatan om/när han blir klar för Milan.

Victor Nilsson Lindelöf – Juventus. Jag skulle älska att se honom ingå i en trebackslinje med Bonucci och Chiellini.

Ludwig Augustinsson – Roma. Jag håller på Roma. Jag är svag för Ludwig. Det räcker så.

Martin Olsson – Napoli. Martin har exakt den uppkäftighet som krävs för att bli publikfavorit på en arena där man älskar de som inte stryker medhårs.

Albin Ekdal – Parma. Det känns som att han skulle kunna bli lagets centralgestalt över en räcka av år. 

Sebastian Larsson – Udinese. Av den enkla anledningen att han ska tillhöra ett lag som aldrig kan slappna av. Lag som alltid är närmare degradering än spel i CL eller EL, då är han som bäst.

Jakob Johansson – Cagliari. Han kan fråga Göteborgskompisen Sebastian Eriksson vad som krävs för att sedan gå in och göra det. Länge.

Kristoffer Olsson – Fiorentina. En vacker spelare i en vacker stad. Det skulle inte dröja alltför lång tid innan den kräsna Florenspubliken såg en ny Rui Costa i Kristoffer. 

Marcus Berg – Milan. Om/när Zlatan anländer bildar de ett forwardspar helt utan prestige och skapar en succé som för tankarna bakåt till när Grenoli satte Sverige på San Siros karta.

Victor Claesson– Parma. Det finns lite av Tomas Brolin i Victor. Det räcker för att mina nostalgiådror ska vakna till liv.

John Guidetti – Lazio. Tänk er när han och Immobile får det att lossna efter att från början haft svårt att underordna sig varandra.

Isaac Kiese Thelin – SPAL. Mycket speltid. Ökat självförtroende. Bra för Sverige.

Filip Helander – Inter. När VNL hamnar i Juventus i stället för i Inter är Filip Helander rätt man att kampera ihop med ”Granen”.

Gustav Svensson – Atalanta. Bergamo behöver en ny svensk. Gärna en från Göteborg. Och dessutom är ju initialerna identiska. Bara en sån sak.  

 

Erik Dahlberg

Serie A är stort som livet och min ambition på Calcio Amore är att mina texter ska kännas. Att de ska ha en personlig touch och att det i slutändan landar i att ni vill läsa mig igen och igen och igen. Avanti!

Lämna ett svar

Stäng meny