Det var inte bra – Men det kan ha varit nödvändigt

Det var inte bra – Men det kan ha varit nödvändigt

Oj oj, aj aj… Det ville sig inte alls för Parma i hemmamatchen mot Napoli och det blev förlust med 0–4. Det var inte bra, men det var viktigt. Nu är det bara att resa sig igen.

Jag har varit inne på det förr, Parma gör sällan bort sig. De förlorar ibland när de borde vinna men de skämmer ytterst sällan ut sig. Mot Napoli hände det trots allt. En 0–4-förlust på hemmaplan är kan aldrig ursäktas, aldrig förklaras nog för supportrarna. Samtidigt vet alla vilka det var som stod på andra sidan mittlinjen, Napoli är inte vilket lag som helst.

Jag försöker inte fly från det faktum att det var en dålig match, det går inte att komma ifrån. Men någonstans har jag ändå bestämt mig för att se det positiva med en match som den i söndags. Det var ett uppvaknande och ett brutalt sådant. För ett lag som Parma, som ibland haft oförskämt mycket flyt och ibland har spelat oväntat bra, lär uppvaknanden som det här komma förr eller senare. Då väljer jag att glädjas åt att det kom just nu och inte senare.

Det är måhända en riskabel slutsats men jag räknar Parma som mer eller mindre klara för Serie A 2019/2020. Det är elva poäng ned till nedflyttningsplats med 13 omgångar kvar och det skulle krävas en rejäl genomklappning för att det inte ska bära hela vägen. Om vi utgår från slutsatsen att matcher som den mot Napoli kommer med tiden kan I Crociati skatta sig lyckliga åt att det kom just nu. Tänk er en bottenstrid med bara några få omgångar kvar, tänk er vad en match som den här skulle kunna få för konsekvenser. Eller för den delen, tänk er en andra säsong i Serie A när man börjar underskatta motståndarna för att det gick lite för lätt förra året.

Allt det här är såklart bara spekulationer och förluster är aldrig bra. Men man kan också välja att se det positivt. En av Parmas styrkor den här säsongen tycker jag har varit att de har gått in med respekt för varje enskild motståndare. Jag kan leva med en förlust som den här. Åtminstone om det innebär att Parma framgent bibehåller respekten för en av världens tuffaste fotbollsserier.

Lämna ett svar