Det räcker inte att gestikulera frenetiskt, Gattuso

Det räcker inte att gestikulera frenetiskt, Gattuso

Och, Gennaro, nu får du faktiskt ta och packa ihop dina saker på kontoret, lämna detta uppdrag när säsongen är över. Oavsett vilken placering efter andraplatsen vi når.

Det håller inte!

Jag kan också studsa runt som en känguru på amfetamin och se engagerad ut. Slänga på mig miner över ansiktet som om jag tagit en Maorisk haka till ny nivå. Men kan man inte coacha sin trupp och ständigt visar tydlig naivitet, inte sällan ren inkompetens när det gäller laguttagningar och byten, då skall man inte få vara den med ansvaret att ta Milan tillbaka till finrummet.

I början hade jag visst förtroende för Gattuso. Vi har ju under ganska många år nu inte varit en klubb vilken lockar de största tränarnamnen och av alla de som paraderat genom korridorerna på Milanello senaste säsongerna, då har Gattuso känts mest stabil.
Vilket inte säger ett skit!
Eller, egentligen säger det allt.

Vi är ingen toppklubb. Just nu ingen klubb de bästa av bästa tränare suktar efter att få ta hand om. För den sakens skull behöver vi dock inte skrapa i botten av tunnan varje gång ny tränare skall utses. Och skrapat där har vi gjort makalöst många gånger nu. Vi har tagit in tränaren från Primavera, som huvudtränare, när vårt Primavera har sugit mer det senaste decenniet än vad Traci Lords mäktat med i alla sina XXX filmproduktioner kombinerat.

Vi har tagit in tränare att ta hand om detta lag, ungefär som om Tottenham skulle välja att deras nästa tränare skall bli en som med sitt lag precis åkte ur förstadivisionen i Grekland.

Gattuso har egentligen ett enda problem.

Det är inte i hans ambitioner felet ligger. Det är inte hans kärlek till klubben man kan ifrågasätta. Det är inte fel på hans önskan att lyckas. Hans enda problem – men ganska påtagligt besvärande för oss – han är inte någon särskilt begåvad tränare och ibland har man bara kunnat undra hur han fattar sina beslut.

Är han ens gediget tränarmaterial?

Om han tagit besluten ur en disciplinerad tränares synvinkel eller om han har en sur dag för att grannens hund sket i Gattusos trädgård igen och nu skall han låta den syran som Gennaro känner angående detta, gå ut över laget?
Man vet verkligen inte.
Han verkar ytterst och överväldigande känslostyrd. Väldigt lite cool headed eller sunt samlad.
Man kan lura sig tror att han är pragmatisk när han egentligen är det samtidigt som han är den totala motsatsen.

Och på tal om hundar. Har Laxalt satt på Gattusos hund utan den senares medgivande, eller vad in i satan har hänt? Varför får inte Laxalt spela mer när han varje gång visar en enorm energi vilken faktiskt gör påtaglig skillnad? Varje gång är den positiva energin uppenbar.

Droppen för mig personligen vad gäller Gattuso var i bortamatchen mot Lazio sena november. Vi leder med 1-0, på bortaplan. Tre superviktiga och härliga poäng. I den 94e minuten kvitterar Lazio. Inget överdrivet ovanligt med det, om inte för faktum att Gattuso vägrade göra ett enda byte. Inte ett enda byte gjorde han och det enda jag kan känna själv där, det är att Gattuso var envist, åsnehjärnat, löjligt, förbannat patetiskt, sur över något och stod där viftade med sina armar medan det mellan öronen på honom susade ”nej, jag tänker f-n inte byta in någon hur trötta vissa av spelarna där ute än är, för att jag är så sur just nu och jag skall fortsätta sura”.
Vad han surade över kan man bara gissa och det verkar som han ingått någon pakt med fan vet vilken vålnad om att bara få kosta på sig tio leenden om året.

Vi är många som hyllat spelaren Gattuso just för den där envisheten, älskat honom för sin grinta och den där galna blicken. Tränaren Gattuso med samma inställning, det ser bara barnsligt ut i slutändan.

Vet någon i ärlighetens namn vad han ens sysslar med längre?

Nu senast mot Roma var det repetition av gamla synder. Det dröjde till den 77e minuten innan första bytet kom. Trots att några spelare hade varit väldigt mediokra och flera såg trötta ut. Mycket riktigt, 87e minuten byts Laxalt in och genast skapar han en vass chans. Varför var han inte inne tidigare?

Måste vara något relaterat till Gattusos hund men det skiter jag i just nu. Det funkar inte längre, Gattuso. Förtroende är förbrukat.

Det funkar inte att hänga en påse majskorn i taket och kalla det ekologisk brandvarnare bara för att där börjar popcorn poppa ljudligt i eldflammorna när härden tagit fart. Lika lite funkar det att lägga Milan i händerna på någon vars största tillgång är att han alltid står och viftar med armarna vid sidlinjen likt en infanterist på marken utrusande från sin gömma i djungeln ränner runt och desperat försöker varna en helikopterpilot han håller på att landa sin farkost i ett minfält.

Vi behöver en bättre ingenjör för detta lagbygge, än vad du visat dig vara, Gattuso. Om du verkligen älskar klubben inser du detta själv och ställer din plats till förfogande vid säsongens slut.

Zvonko Katic
Follow Me
Senaste inläggen av Zvonko Katic (se alla)

Zvonko Katic

https://twitter.com/zvonkokatic

Lämna ett svar