Det är aldrig finito för Juventus men uppförsbacken är rejält jävla brant

Det är aldrig finito för Juventus men uppförsbacken är rejält jävla brant

Kan man Juventus och kan man klubbens historia, då vet man att gårdagens resultat absolut inte betyder att Bianconeri är finito i säsongens Champions League men man får samtidigt erkänna att uppförsbacken är rejält jävla brant nu. Med tanke på säsongsinledningen, med tanke på att man tog sig tillbaka efter de två vägguppen: Coppa Italia-uttåget och 3-3 matchen mot Parma, samt fin visad form därefter så hade jag goda tankar inför gårdagen på Wanda Metropolitano.

Jag framförde tre viktiga punkter via min Twitter som jag såg i matchen eller snarare tre drabbningar: Hur Szczęsny och Oblak skulle stå sig  mellan respektive stolpar, hur stabila den italienska muren med Chiellini och Bonucci skulle stå sig mot den spanska muren i Godin och Gimenez samt stjärndrabbningen mellan Ronaldo och Griezmann. Det visade sig att jag fick glödande rätt på framförallt en av punkterna och det var att mittbacksparen blev den avgörande faktorn.

Både Chiellini men framförallt Bonucci stod för tvivelaktigt beteende och agerande, som bland annat resulterade i ett baklängesmål och Gimenez och Godin stod för båda av Atléticos mål. Om man kollar på andra halvlek så ser man dessutom att mittfältskampen vanns ganska överlägset av spanjorerna då Bentancur såg väldigt valpig ut, Matuidi inte gjorde någon lycklig och en inför matchen febrig Pjanic inte alls agerade ankar för uppbyggnadsfasen. Lägg därtill en Mandzukic som annars heroiskt visar kämpaglöd över hela planen men som igår var mer eller mindre osynlig och en Dybala som tidigare varit briljant i Champions League denna säsongen, försvann helt från matchen.

Direkt började man diskutera Max Allegris potentiella avsked och en Zinedine Zidane som ersättare, detta då många redan räknar med att Juves CL-äventyr nu är över. Jag är visserligen med i tankarna på att klubben kanske behöver sig en nytändning med en ny tränare men jag hoppar inte riktigt på tåget ännu med att ta bort Allegri. Jag är oförstående till att han kör De Sciglio istället för Cancelo som högerback, även om jag förstår att man vill täcka till defensivt men med portugisens utveckling i den vitsvarta munderingen hade han kunnat prägla högerflanken på ett helt annat sätt.

Man fick dessutom se en Ronaldo som försökte och försökte men med dålig uppbackning av lagkamrater kunde han inte stå för några underverk i sin gamla hemstad. Som jag inledde med är detta möte absolut inte över då Juve har i sin historia att vända extremt svåra underlägen, det är bara att gå tillbaka till kvartsfinalerna ifjol mot Real Madrid, även om det slutade abrupt med straffen och Gigis utvisning. Jag tror absolut på att man klarar av att vända på detta, även om uppförsbacken är rejält jävla brant nu.

Fredrik Lemon
Senaste inläggen av Fredrik Lemon (se alla)

Lämna ett svar