Den här tanken ska övergå i handling

Den här tanken ska övergå i handling

Erik Dahlberg

Latest posts by Erik Dahlberg (see all)

Från 1993 och framåt har jag varit på plats på arenor runt om i hela Italien vid ungefär 25 tillfällen. Jag har njutit lika mycket på ett fullsatt Olimpico i Rom med ”Roma Roma Roma” ringande i öronen eller en galen derbykväll på ett höstdisigt San Siro med allt vad det innebär som när jag kurade ihop mig på ett regnigt Sao Paolo med ett underpresterande Napoli mot ett försiktigt Atalanta. Eller varför inte en ljummen aprileftermiddag 2007 i Siena när Inter säkrade guldet och vi befann oss i utkanten av Inters supporterfölje där fäder och söner grät glädjetårar tillsammans.

Minnena är många och de senaste veckorna har jag under ett oräkneligt antal gånger halkat in på samma tankebana; det är dags för mig att bege mig till Italien och stanna länge. Inte bara för att se matcher och pricka av arenor på min to-visit-list. Det jag först och främst har i åtanke är att söka upp supportar, både de som i vått och torrt följer sitt lag, men också genomsnittssupportern som ser sitt lag som en förlängning till den stad man lever och bor i. Tanken är också att försöka förstå vad det är med den italienska fotbollen som berör så många och så starkt alldeles oavsett vilken av två nyss nämnda grupper man anser sig tillhöra. Att fotbollen generellt är livsluften och ventilen i samma andetag där det efter en svidande förlust alltid kommer en ny match och därmed nya möjligheter att bli hel.

Målet är att det ska utmynna i en bok. En bok med fritext, långa och korta intervjuer, samt kreativa bilder som ramar in och lyfter boken. Den mixen tror jag stenhårt på och när jag är tillräckligt nöjd med det jag skapat kommer jag att göra allt och lite till för att få den utgiven. 

Tar tacksamt emot tips, idéer, förslag och saker jag absolut inte får missa att ta med. Och skulle någon sno min tanke och göra slag i saken innan jag är där önskar jag den personen stort lycka till. Idén är för bra för att den ska stanna i ett huvud eller som ett synopsis. 

Till sist: det finns en sak i hela mitt uppslag och tanke som vore väldigt välgörande för  projektet och det landar i att få till en sittning med en ikon typ Paolo Maldini, Francesco Totti, Javier Zanetti eller Alessandro Nesta. Förmodligen blir det min tuffaste utmaning men tänk ett långt och innehållsrikt slutkapitel med någon av dessa fyra. Grande är det enda ord jag hittar för det just nu.

Erik Dahlberg

Serie A är stort som livet och min ambition på Calcio Amore är att mina texter ska kännas. Att de ska ha en personlig touch och att det i slutändan landar i att ni vill läsa mig igen och igen och igen. Avanti!

Lämna ett svar

Stäng meny