CL ur ett italienskt perspektiv

CL ur ett italienskt perspektiv

Erik Dahlberg
Senaste inläggen av Erik Dahlberg (se alla)

Erik Dahlberg

Det var snubblande nära att Italien fick med samtliga fyra lag till åttondelarna i CL. Men, stolpar som var i vägen, egna tillkortakommanden och en del svaga resultat i ”fel” matcher gjorde att det stannade vid Juventus och Roma.

Juventus gruppvinnare och jag kan se dem gå långt till våren. Kontinuiteten finns och Allegri är en av fotbollsvärldens allra bästa på att förvalta den spelartrupp han förfogar över. Lägg till detta att Ronaldo redan nu är rejält etablerad i ”La vecchia signora” och åtminstone jag ser en semifinalplats som fullt görbar. Drömlottning: varför inte en finalrepris från 1996 i form av Ajax, med Lyon som runner up om Ajax tillfaller någon annan gruppvinnare. 

Romas agerande i ligan är att betrakta som rejält svagt såhär långt och jag är inte heller särskilt imponerad av det man presterat i CL. Nåväl, målet är nått och det är läge att göra en ctrl+alt+del tämligen omgående. Hur långt denna omstart räcker framgent handlar en hel del om Di Francesco blir kvar i klubben eller inte. Det känns mer och mer tydligt att en ny röst kan skapa förändring. Någon drömlottning finns inte för Roma, men om jag tvingas välja styr jag blicken mot Estadio do Dragao. 

Napoli var ett nummer för små när det vankades avgörande på Anfield. Trist, men kanske inte helt oväntat. För Napolis del var det väldigt kännbart att ingen av matcherna mot PSG gav full pott. På Parc Des Princes blev Napoli aningen naiva när PSG jagade kvittering, och även om Koulibaly är en mittbacksgigant på fler än ett sätt kan han inte dra hela lasset själv när det handlar om att stänga matcher. Extra tråkigt med Napolis sorti är att vi går miste om ett lag vars offensiva spel är en fröjd att se.

Inter till sist. Minsta möjliga marginal från en attraktiv åttondel i CL i stället för en sextondel i EL. Att inte kunna bärga en trea på San Siro mot ett blekt PSV Eindhoven är för att tala klarspråk direkt uselt. Dock, Inter är tillräckligt bra för att gå långt i EL om man väljer att göra en rejäl satsning. Som jag ser det finns det mycket som talar för att man faktiskt försöker. Bland annat det faktum att avståndet upp till Juventus redan nu är för stort för att ligatiteln ska kännas nåbar, men att man ändå klarar av kombinationen att bli sämst fyra i serien och att göra en stark EL-vår.     

Erik Dahlberg

Serie A är stort som livet och min ambition på Calcio Amore är att mina texter ska kännas. Att de ska ha en personlig touch och att det i slutändan landar i att ni vill läsa mig igen och igen och igen. Avanti!

Lämna ett svar