CL-kvarten: Ungdomen mot Ungdomarna – Finalrepris från 96′

CL-kvarten: Ungdomen mot Ungdomarna – Finalrepris från 96′

Vid lunchtid idag lottades de fyra kvartsfinalmöten som vi kommer få ta del av i början av nästa månad: Första laget ut var Ajax och det andra blev mitt Juventus, en finalrepris från 1996, vilket var senast som Juventus tog hem denna ärofyllda turnering. Den nederländska klubben var i sin andra raka final då de hade vunnit turneringen via en final mot Milan 1995. Man ställde ut inhemska spelare som Edwin van der Sar, bröderna de Boer, Danny Blind, Edgar Davids och Patrick Kluivert på planen, spelare som man kan säga fick ganska hyfsade karriärer.

Ajax hade något ytterst spännande på gång, med många spelare som gick in i det nederländska landslaget och den inhemska ligan Eredivisie var en språngbräda ut till de största ligorna. Det känns som om detta är på gång att upprepas med väldigt intressanta namn som kanske framförallt Matthijs de Ligt och Frenkie de Jong men även den danska duon Lasse Schöne och Kasper Dolberg samt brassen David Neres, bara för att nämna några. Samtidigt är det kanske inte en hel startelva som klingar lika starkt nu som då och jag tror inte att Ajax tar sig förbi Juventus till semifinalerna.

Att man lyckades slå ut självaste regerande mästarna Real Madrid, dessutom från de tre senaste åren, har andra faktorer i min mening. Det är vida känt att det varit minst sagt kaos hos den spanska giganten och Ajax passade på att trycka till dem i ett skört läge. Jag vill inte ta något ifrån dem då de verkligen presterade då det väl gällde men ett samlat Real hade man troligtvis inte tagit sig an på samma sätt. Nu då Juventus med Cristiano Ronaldo i fronten visat kevlarhårt pannben i vändningen mot Atlético de Madrid, så tror jag inte att de Ungdomarna från Amsterdam har någon större chans mot den latinska Ungdomen.

Ska vi hoppa fram två steg redan nu så jag kan faktiskt se mitt kära Bianconeri lyfta trofén efter 23 års frånvaro efter att man fått se vilka potentiella lag som kommer att mötas i semifinalerna. Skulle Juve slå ut Ajax kommer man att få möta vinnaren av Tottenham och Manchester City, två lag som Juve besegrat under de senaste årens Champions, där jag tror på de ljusblå. Från det andra hållet möter vinnaren mellan Barcelona och Manchester United, vinnaren mellan Liverpool och Porto. Jag tror att Barca kommer möta Liverpool och ta sig förbi engelsmännen till en final mot Juve.

 

Fredrik Graneklev

Latest posts by Fredrik Graneklev (see all)

Lämna ett svar

Stäng meny