Att betta mot sitt eget lag
Spel

Att betta mot sitt eget lag

Jag tror mig ha ganska bra fotbollskunskap. På sätt och vis.

Fråga mig vad VM-finalen 1970 slutade?
– Brasilien 4-1 Italien. Och jag var knappt ens född då. Jag kan till och med räkna upp målskyttarna.

Fråga mig vem som gjorde avgörande Golden Goal i EM-finalen 2000?
– Trezeguet. Wiltord hade på övertid kvitterat Italiens ledning, 1-0 i början av andra halvlek för Gli Azzurri gjorde Delvecchio.

Fråga mig vem den enda spelaren i Bari är, att vinna titeln Capocannoniere?
– Kultmannen Igor Protti. Inget ont om Protti men jag minns han hade ganska stort huvud, ett i omfång det antagligen tog en humla två dagar flyga runt skallen på honom.

Och sådär kan jag hålla på. Som en total nörd.

Men det här är bara trivia, quizfrågor. Sådant man kan läsa sig till. Inget att egentligen vara särdeles stolt över. När det gäller djupare aspekter av fotboll såsom taktiskt filosoferande och kunskap i den häraden, då är jag värdelös.

Ett tag trodde jag mig vara kassare än alla andra på detta men med åren har jag förstått att de flesta av oss sofftränare är ungefär lika mediokra. Det är lätt att sitta med EA Sport FIFA mentalitet tro sig komma fram till ”smarta spekulationer” om vilka spelare man borde sälja och vilka man skall köpa in. I ärlighetens namn vet majoriteten inte alls vad de pratar om. Man bara slänger ur sig åsikter och spelarnamn. Annars hade alla varit på bänken där ute tränat ett av de två lagen vi tittar på. Inte i soffan hemma eller på stolen bredvid mig inne på pubben framför teven.

Jag har lärt mig att min kunskap är så låg när det gäller detta angående djupare fotbollskunskap, att det oftast är bättre hålla käft.

Och ännu en aspekt av fotboll jag är kass på, det är betting.

Om ni vill vinna pengar på betting en enskild match, då skall ni läsa ett tips från mig, och sedan tippa helt tvärtom.

Det har nått en sådan nivå min värdelöshet vad gäller betting, att jag tror där existerar en konspiration mot mig personligen.

Jag kan lägga ett vad på Real Madrid mot Piteå Pojkar 13, tippa att Real vinner matchen, nog fan kommer Real inte vinna just den matchen.

Om jag tippar en trippel prickar jag två matcher och åker dit i den på förhand bombsäkra av de tre. Med ett mål. Inte sällan på ett mål gjort sista 5-10 minuterna eller ännu vidrigare på övertid.

Om jag tippar en fyrling åker jag dit på en match.

Om jag tippar sju matcher, åker jag dit på en match. Den sjunde jag åker dit på? Ett löjligt mål. En kvittering i 87e minuten.

Jag bettar inte mycket och inte särskilt ofta men låt oss vara ärliga, det ökar spänningen att ha lagt ett vad. En på förhand totalt ointressant match kan plötsligt bli väldigt engagerande om man lagt en liten insats.

Men så fel resultaten går för mig borde jag kunna tjäna pengar på att sälja mina tips. Att det jag bettar, satsa tvärtom och du vinner. Jag föddes i en jinxtunna.

Jag har sedan länge slutat oddsa regelbundet med Milan inblandade. Det sker någon enstaka gång om året.

Ett tag, när jag blev irriterad, då spelade jag på laget som mötte Milan. Jag tänkte ”om Milan vinner blir jag lycklig, om de andra vinner har de åtminstone fixat några bärs för mig”. Givetvis hamnade Milan i en period där de spelade många oavgjorda i rad.

Jag har slutat spela på matcher med Milan inblandade.

Men när Juventus tar emot Atletico Madrid, då sätter jag en hundring på Juventus. Ni andra kan tippa X2, vinna pengar och tacka mig senare.

Zvonko Katic
Follow Me
Senaste inläggen av Zvonko Katic (se alla)

Zvonko Katic

https://twitter.com/zvonkokatic

Lämna ett svar