Att återvända

Att återvända

Erik Dahlberg
Senaste inläggen av Erik Dahlberg (se alla)

Att återvända

Erik Dahlberg

Ett par minuter innan Juventus och Manchester United var redo att underhålla oss i den gråa onsdagskvällen for en tanke genom huvudet; vad känner man som spelare när man för första gången kommer tillbaka till sin gamla arena för att möta många av sina förra lagkamrater?

Paul Pogba gjorde under sina fyra säsonger i Juventus 124 matcher och vann Serie A alla fyra åren. Han var en ledande spelare och hade betydelse för alla vars hjärta slår i svart-vit takt. I onsdags kom Pogba tillbaka till Juventus Stadium med precis allt vad det innebär av känslor, minnen och nuet som pockar på uppmärksamhet. 

Dagens fotbollsspelare är ytterst sällan en klubb trogen under en lång karriär. Sådana som Paolo Maldini, Francesco Totti och Javier Zanetti finns knappt längre. Något som definitivt blev än mer tydligt när Gianluigi Buffon beslöt sig för att låta PSG fylla på hans bankkonto.  Dock, det måste, som i Pogbas fall igår kväll, kännas att återvända. Hur mycket legosoldat han än råkar vara rycker han inte på axlarna åt fyra år fyllda av segrar, ligavinster och lyckliga fans i en stad där fotboll och kontinuitet sedan länge är gifta med varandra.

Som fotbollslivet ser ut är mycket ett enda stort här och nu där nästa match är det längsta man eventuellt tänker i framåtskridande riktning. Däremot känns det som att det vore naturligt och helt rimligt att tänka bakåt ibland. Att låta tankarna flöda fritt över en fin tid fylld av framgång, att unna sig själv att känna lite extra när man går in på sin gamla arbetsplats omgiven av människor som har haft stor betydelse för ens karriär. Hoppas att så var fallet för Paul Pogba när han vandrade in med sitt lag, och om han inte gjorde det då är jag mer än övertygad om att han gjorde det när domaren förkunnade full tid. Tre blytunga poäng var ett faktum och han själv hade stått för en stark och övertygande insats. 

Erik Dahlberg

Serie A är stort som livet och min ambition på Calcio Amore är att mina texter ska kännas. Att de ska ha en personlig touch och att det i slutändan landar i att ni vill läsa mig igen och igen och igen. Avanti!

Lämna ett svar