Återkommer när det är dags igen

Återkommer när det är dags igen

Erik Dahlberg

Latest posts by Erik Dahlberg (see all)

Missar ytterst ogärna den podd som Offsides chefredaktörer Anders Bengtsson och Johan Orrenius bjuder på varje onsdag. I den senaste satte Anders fingret på något som gjorde väldigt ont; han har svårt att engagera sig i Serie A. Det onda var förstås att jag kan förstå honom. Vill ju inte känna så. Vill känna precis tvärtom.

Nu tänker säkert någon att jag skriver det här bara för att Roma underpresterar grovt. Nej, så enkelt är det verkligen inte. Serie A har stora problem, vilket inte är någon nyhet. Långt därifrån. Ett faktum som under en längre tid har hängt över oss som har Italien närmast såväl kropp som själ.

Serie A som liga betraktat är alldeles för ojämn. Juventus leker, som vanligt, i toppen och har degraderat övriga lag redan innan tomten kommer. Tack och lov är det lite kamp om Europaplatserna, men i botten var det kört för två lag tämligen tidigt.

Kan tyckas att jag hakar upp mig på skitsaker i stället för att försvara Serie A med näbbar och klor. Det bjuder jag på. För mig har det alltid varit, och kommer alltid att vara, viktigt att försöka se objektivt även på det jag bryr mig om. I den loopen hamnar Serie A och allt som ryms i den livsnerven.

Vad ska göras inför nästa säsong och framåt? Ingen aning. Pengarna finns inte längre i Italien, Juventus undantaget. De finns i England och Spanien. Samt i lag med äckligt rika ägare. Typ PSG. Och profilspelarna går dit där pengarna finns. Svårare är det inte.

Att de italienska lagen inte räcker till i Europaspelet smärtar. Av 16 lag i CL:s och EL:s kvartsfinaler var det enbart två med hemvist i Italien. Det är givetvis allt annat än godkänt. Särskilt eftersom ingen lyckades kravla sig vidare till semifinal. Det blir väldigt uppenbart att Serie A halkat efter och att det kan ta tid att ta sig ikapp. Att tempot i Serie A är betydligt lägre än i många andra länders ligor blir plågsamt tydligt när såväl Juventus som Napoli har svårt att stå upp när Ajax respektive Arsenal bestämmer matchpulsen.

Nåväl, jag släpper aldrig Serie A. Men just nu är jag bekymrad och jag kommer att ägna sommaruppehållet åt att fundera vidare.

In riunione ad agosto!

Erik Dahlberg

Serie A är stort som livet och min ambition på Calcio Amore är att mina texter ska kännas. Att de ska ha en personlig touch och att det i slutändan landar i att ni vill läsa mig igen och igen och igen. Avanti!

Lämna ett svar

Stäng meny