Alla hänger Allegri men var är spelarnas ansvar?

Alla hänger Allegri men var är spelarnas ansvar?

Wojciech Szczęsny, Emre Can och Cristiano Ronaldo, de flesta är nog överens om att denna trio mer eller mindre är de enda som får godkänt efter gårdagens uttåg ur Champions League. Polacken stod för några riktiga klassräddningar som säkerligen många inte trodde han hade i sig. Tysken har efter sin operation gått från klarhet till klarhet, returen mot Atlético de Madrid var han magnifik i sin libero-liknande roll och igår var han en av få i Juventus som var bra. Cristiano Ronaldo såg ut att avgöra ännu en CL-match innan de övriga vitsvarta spelarna vek sig totalt mot ett sprudlande, talangfullt och respektlöst Ajax körde över dem i andra halvlek.

Jag har varit inne på det tidigare, Daniele Rugani håller inte nivå för att spela i Juventus och Giorgio Chiellinis frånvaro lyste så jävla tydligt igår. Rugani är nervig och valpig i både framtoning tillika sitt spel och fick se motsatsen i motståndarlaget avgöra mot honom samt höll på att bjuda på ett tredje mål. Matthijs de Ligt är 19 år, lagkapten för Ajax och är redan ordinarie i det nederländska landslaget. Han har mentalitet och pannben av stål och kör över Rugani totalt. Att man bytte bort Mattia Caldara för att få tillbaka Leonardo Bonucci, att man lät Medhi Benatia lämna i januari och låna in Martin Caceres tillika att man förlängde med Rugani, detta får man beskylla ledningen för. I en klubb som Juve där målet är att ta hem Champions League måste man ha både livrem och fallskärm för att inte gå under på grund av skador.

Federico Bernardeschi blandar stjärnglans med bottennapp, något han stod för igår och Paulo Dybalas självförtroende måste vara rekordlågt med tanke på hur han inte presterar alls. Jag vägrar att slänga mig bland supportrar som instinktivt bara slänger ur sig att Massimiliano Allegri måste lämna tränarposten NU! Jag har i en tidigare krönika varit inne och önskat ett nytt ansikte men jag kan inte bara skicka herr Allegri åt fanders utan att ha ett giltigt alternativ. Jag hade önskat mig Zidane men då fransmannen valde att återvända till Real Madrid, vad finns det då därute som kan prestera bättre än Allegri i Juventus. Jag är helt med på att han fegar ut emellanåt i Europa men vem ska ta oss längre? Jag ställer mig faktiskt frågandes till om det är spelarna som inte pallar trycket?

Mer eller mindre så fort som matchen var över sa president Andrea Agnelli att man står fast vid Allegri och tränaren sa själv att han kommer bli kvar även nästa säsong då han har mycket arbete kvar att göra i klubben. En rejäl renovering av truppen känns som nästa steg och det är framförallt försvaret som behöver förstärkas rejält. Ledning och tränarstab ser ut att gå stabilt samma väg och med detta känns det som att spelarna får skulden för uttåget och kanske med rätta. Jag säger varken bu eller bä kring Allegris framtid i detta läge, jag kanske fegar lite men även spelarna har sitt ansvar och åtminstone åtta av elva startspelare gjorde det inte igår kväll på Allianz Stadium!

Fredrik Lemon
Senaste inläggen av Fredrik Lemon (se alla)

Lämna ett svar